Milyen módon lehet törvényesen eladni a pálinkát?
Őstermelőként jelenleg a piacon adom el a gyümölcsöt, de lehet, hogy jobban megérné a pálinkát eladni.
Honnan, mi módon lehet erre engedélyt kiváltani, és mennyibe kerül nekem?
Pont annyiba, hogy ne érje meg törvényesen csinálni. Ha kereskedni akarsz vele akkor kell egy rakat engedély (élelmiszeregészségügy, árusítás, stb.),palackozóberendezés, rányomják a jövedéki adót, és már mínuszban is vagy vele.
2500ft körül már lehet kapni jó minőségű 50-60fok közötti házipálinkát, ezzel nem tudsz versenyezni ha törvényesen csinálod, a 40fokos sz*rokat meg 3000körül adják a boltban, szóval azokkal sem nagyon.
Köszönöm a válaszokat. Akkor leteszek róla, marad a piacozás.
Egy liter pálinkához kell legalább 2 E értékű gyümölcs, a főzetés 700, a művelés, benzin további több száz, hát nem valami nagy bót lenne még adózni is.
Korábban 600 körül volt az adó, amit a főzdében fizetni kellett, így még jó lett volna, mert a piacozás rengeteg időbe és fáradságba kerül.
Háznál nem lehet eladni 200 l-t, itt nagyon sokan főzetnek sajátot, csak hirdetéssel ment volna el a 200.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!