Szerintetek ettől beindulna az üzlet?
Sziasztok!
Borzó Jánosnak hívnak, és fodrásznak készülök. Az az ötletem támadt, hogy a házam egyik helységében fogom majd berendezni az én kis fodrászatomat, és az lesz a neve, hogy borzollak.
A név szerintem jópofa.
A házad egyik helységében-ez is jó,de a vendégeknek ne kelljen átmenni a nappalin,és ne érezzék a konyhából a készülő ebéd szagát, és ne legyen közös fürdő.
Nekem elsőre negatív érzetet kelt, de többszöri kimondás után nem rossz. Nekem a "Vág-lak" ugrott be, főleg, hogy otthon akarod kialakítani, ezért a 'lak' duplán találó rá.
Bár én vendéglátós vagyok, de ne gondold azt, hogy ettől fog beindulni az üzlet! Lehet neked reklámblokkod a tv-ben fő műsoridőben és lehet 100 nm-es hiper-szuper szalonod is dizájnos névvel, ha nem jó a minőség, az ár, vagy a személyzet viselkedése, stílusa, vagy ha rossz minőségű alapanyagokkal dolgozol... Ha viszont szuper fodrász vagy akkor egy kis zugba is el fognak menni hozzád, még ha "Jani fodrászat" lesz az üzleted neve, akkor is.
Ha a borzollak név mellett voksolsz, akkor ajánlom így írd ki: 'Borzol-lak'. Így érthető a humor benne.
Azon gondolkozz, hogy ténylegesen mitől indulna be az üzlet!(okos dolgokon gondolkozz) Pl.: A környezetedben dobálhatnál be a postaládákba kis szórólapokat, hogy 10 napon belül, a kupon felmutatása ellenében 20-30-40 %-os kedvezményt adsz annak aki elmegy hozzád! (persze az első alkalomra) Vagy az általad jól ismert üzletekbe, ahova sokat jársz vásárolni (abc, gyógyszertár, lottózó, stb) megkéred őket, hogy minden vásárlónak adjanak egy ilyen szórólapot. Természetesen az ottani eladónak/főnöknek vállalj be egy ingyenes frizurát, mert máshogy nem fog vele foglalkozni, vagy a kukába landolnak a papírjaid.
Én 23 évesen kimentem Hollandiába szerencsét próbálni (tényleg mint a mesékben), exemmel feltettünk "x" összeget, hogy megpróbáljuk. Igyekeztünk úgy felfogni, hogy nyaralni megyünk, és ha közben sikerül munkát találni, akkor maradunk. Maradtunk! Én úgy találtam munkát, hogy rajzlap méretű papírra írtam egy frappáns hirdetés félét, hogy: kiféle-miféle vagyok, honnan érkeztem, vállalok takarítást, baby sittet, stb. Még rajzoltam is apró jellemző dolgokat a lap széleire (pl: vasaló, kisgyerek, labda, stb) Kinyomtattam sok példányban és 2 napig róttam az utakat, dobáltam a postaládákba. Meg is lett az eredménye. Pár hét után már nem volt szabad helyem és sorba jöttek a telefonok. Többen mondták, hogy naponta rengetegen dobálnak be ilyen "munka kereséssel" kapcsolatos szórólapokat, de az enyém annyira megfogta őket, hogy eltették (és amikor szükség volt engem hívtak), vagy akik pont ilyen valakit kerestek, ők rögtön telefonáltak. És tudod miért? Azt mondták azért, mert látszott, hogy kézzel, gondosan megrajzolt betűkkel volt írva (ez annyit tett ki, hogy árnyékot rajzoltam a betűk mögé) és a kézzel rajzolt vasaló, pöttyös labda, stb is megfogta az embereket, mert látszott, hogy volt vele foglalkozva. Nem össze volt dobva a papír, és begépelve, hanem én legalább 1 órán keresztül rajzoltam, mielőtt 50 papírt összetéptem!
Szóval ami nem "gyártószalagról" jött, tehát egyedi, kicsit sete-suta, de mégis saját kezed munkája, ezáltal lesz EGYEDI a többi precízen, szoros sorzárral, gépelt
katonás hirdetések között!
Azt hittem jól lejáratom magam és mennyire szar érzés lesz, hogy senki nem fog felhívni! De nem volt más ötletem és DOLGOZNI AKARTAM! Megmutatni, hogy mennyire ambíciózus vagyok és sokkal jobb másoknál. Ez annyira sikerült, hogy pár hónap után le kellett cserélni a telefonszámomat, mert már legalább 40 telefonálónak mondtam azt, hogy teljesen be vagyok táblázva, minden napra reggeltől estig! És minden helyemen ajánlottak a 'barátnőnek', szomszédnak, stb. Ha jól csinálod, nálad is így lesz. Az első pár vendéget nehéz megszerezni. De ha jó vagy, akkor onnantól minden megy, mint a karikacsapás. Azt az első párat meg szerintem úgy meg fogod tudni szerezni! Ha jó lesz a hajuk, ők már visszatérő vendégeid lesznek. Onnan meg könnyű már az 'osztódás'!
Remélem tudtam segíteni!?
Üdv,
Ancsics
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!