Melyik országnak adózzak egy globális webshoppal?
Figyelt kérdés
Üdv! Van egy webshopom ahol termékeket viszonteladok, a nagykertől egyenesen a megrendelőnek küldöm (rajtam nem megy keresztül), az lenne a kérdésem hogy az alábbi esetben kinek kellene adót fizetnem?
A termékek származási helye: Hong Kong
A vásárlók helye: Egyesült Államok
A szerver helye: Németország
A bankszámlám ahova a profitot küldöm: Magyarország
Az én tartózkodási helyem: Görögország
2013. jan. 23. 10:27
1/10 anonim válasza:
Gondolom, ahol a cég székhelye van.
2/10 A kérdező kommentje:
Magánszemélyként ezt nem is lenne jogom csinálni?
2013. jan. 23. 10:35
4/10 anonim válasza:
Lécci Magyarországra adózz! Nagy szükségünk van rá!!!
5/10 anonim válasza:
Ha kiderül, hogy ezt magánszemélyként csinálod, akkor ott lesz baj, gondolom áfát, meg vámot nem is nagyon fizetsz.
6/10 anonim válasza:
Lehet egy ciprusi, vagy egy delaweri offshore cég lenne az ideális, nem?
7/10 anonim válasza:
delaware-i, kellő magyarsággal és helyesírással :-))
8/10 anonim válasza:
Nem dobsz 1 linket?Érdekelne h mit lehet venni a webshopodban?(nem vagyok ellenőr és nem szeretném becsukatni az üzletedet :D )
Szerintem amúgy Mo-ra kéne adózni,mivel ha vki utánajár a pénz útjának akkor azt Mo-n találja,oda viszont akkor adóznál.
9/10 anonim válasza:
Magyarországon tartod a pénzed,tehát ha ellenőrzést kapsz,akkor itt kell bemutatnod a számlákat,hogy miből van a jövedelmed,de adózni a céged vagy vállalkozásod székhelyén kell.Magánemberként nem folytathatsz kereskedelmi tevékenységet hivatalosan.
10/10 anonim válasza:
Nem értem, miért pont Magyarországon van a bankszámlád? Ha magyar állampolgár vagy, és azért, egy kicsit vigyáznod kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!