Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha KATA-s lennék, jövedelemtől...

Ha KATA-s lennék, jövedelemtől függetlenül kellene fizetnem a havi 50000?

Figyelt kérdés
Úgy értem, ha nincs évi 6 milliónál több bevételem. Ez azt jelenti, hogy számla nélkül is vásárolhatok, mert nem fontos mindent leírni az adóból, az a lényeg, hogy ezen a határon belül maradjak. Természetesen mindenki kap számlát, de nekem nem ad mindenki, de ebben az esetben ez nem is gond. Érthető voltam?
2013. jan. 23. 08:50
 1/5 Antimod ***** válasza:

"Ez azt jelenti, hogy számla nélkül is vásárolhatok"

Ez baromira nem így van, mert elvileg el kell tudni számolnod azzal, amit eladsz - ha nem magad állítod elő.

2013. jan. 23. 08:56
 2/5 anonim ***** válasza:

Igen, de 6 millió alatt szerintem megfontolandó, hogy alanyi adómentességgel indulj.Akkor neked sem kell felszámolnod Áfa-t a számládon és vezetned sem. De könyvelővel egyeztess erről.

A Kata-n főállásban havi 50-en, másodállásban havi 25-ön felül gyakorlatilag ami még van, az IPArűzési Adó.

És az Áfa, ha mégis átléped a 6 millió/évet.

2013. jan. 23. 09:03
 3/5 A kérdező kommentje:
Értem, ezek szerint minden általam, pl. a webáruházamban eladásra kínált terméknek bizonyítanom kell az eredetét, de ha pl. veszek egy régiséget valakitől a padlásról, azt már nem adhatom tovább? Akkor sem, ha én számlát adok róla?
2013. jan. 23. 09:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Magánszemélytől számlamentesen, legegyszerűbben vételi jeggyel tudsz átvenni terméket.Azt elfogadják igazolásnak, és eladhatod legálisan.
2013. jan. 23. 09:47
 5/5 A kérdező kommentje:
Erről még nem hallottam, de utánanézek, köszönöm!
2013. jan. 23. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!