Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Öt éve nem működö /alvó/ Bt-m...

Öt éve nem működö /alvó/ Bt-m van. Mi a teendő, ha meg szeretném szüntetni? Kell fizetni érte?

Figyelt kérdés
2013. jan. 17. 10:46
 1/10 anonim ***** válasza:
Kell kb. 1 millió a költsége. A NAV-nál adnak pontos tájékoztatást, hogy milyen papírok kellenek, kikhez kell elmenni, stb. 9 hónap alatt tudod megszüntetni, melynek minden költsége téged terhel.
2013. jan. 17. 10:59
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha a cég senkinek sem tartozik, és senkitől sem követel semmit, még tagi kölcsöne sincs bekönyvelve, akkor egyszerűsített végelszámolással megszüntethető, és a költségek kb. 100 ezerből kijönnek.

Beszélj a könyvelővel, nézze át a tagi kölcsön-témát, ha valami van benne, akkor meglehet, hogy célszerű lenne még egy évet várni a megszüntetés indításával.

Akkor már biztosan eltelik az 5 év működés nélkül, ez esetben már sokkal előnyösebb helyzetből tudsz indulni.

2013. jan. 17. 11:38
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha nincs tartozása a cégnek, akkor végelszámolás, jó drága és sokáig tart. Esetleg egyszerűsítetten működhet a dolog.

Ha van tartozása (amit nem tud kifizetni), akkor felszámolás - még drágább és még tovább tart.

Mindenképpen ügyvédet kell felkeresned az ügyben, mivel a cégeljárás jogi képviselethez kötött.

2013. jan. 17. 13:33
 4/10 anonim ***** válasza:

Ügyvéd és könyvelő kell még akkor is, ha te saját magad leszel a végelszámoló, de akkor nagyon tudnod kell, hogy mi a végelszámoló dolga.

Csak ebben az esetben férsz bele a cca. 100 ezer Ft-os keretbe.

Azért írtam, nézesd át a könyvelést egy hozzáértő könyvelővel, és ha még egy évet altatod, talán kevesebb tortúrával el tudod intézni.

2013. jan. 17. 14:29
 5/10 anonim ***** válasza:
Kell könyvizsgáló is, és a magyar cégközlönybe meg kell jelentetnie, ami szintén nem 2 forint. És az ügyvédi költség. Plusz illetékek stb. Nincs az meg 100 ezerből.
2013. jan. 17. 15:13
 6/10 anonim ***** válasza:
51%

Könyvvizsgáló nem kell!

Jó egy évvel ezelőtt egyszerűsített végelszámolással szüntettem meg a saját Bt-met, igaz, hogy könyvelőként én magam voltam saját magam végelszámolója, és könyvelője, de könyvvizsgáló nem kötelező!

Ne beszélj badarságot!

2013. jan. 17. 15:41
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha tartozásmentes,akkor nem tudnád átadni valakinek, átírási költségért? Olcsóbban megúszod, ha nem akarsz már vele foglalkozni.
2013. jan. 17. 17:31
 8/10 anonim ***** válasza:
Igen, mondjuk szerintem is az lenne az olcsóbb.
2013. jan. 18. 06:28
 9/10 anonim válasza:
Ha netán volt +-os éved el is adhatod!
2013. jan. 22. 11:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem van "tűrhetőbb" megoldás ! Írj egy privát üzenetet.
2013. febr. 27. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!