Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hol vásárolhatok alkoholt...

Hol vásárolhatok alkoholt továbbértékesítésre?

Figyelt kérdés
Csak néhány üveg minőségi itallal szeretném kiegészíteni az ajándékboltom kínálatát, ezért nincs benne gyakorlatom. Valahol azt olvastam, hogy pl. Tescoban nem vásárolhatok jövedéki terméket továbbértékesítési céllal. Akkor hol?
2013. jan. 16. 21:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ez nem erkölcsileg, hanem törvényileg szabályzott. A Tesco kiskereskedelmi egységnek számít, így már csak számviteli okokból sem működhet nagykerként.

Talán nem a legjobb példa, de ha én céget alapítok nyelvoktatásra, mert nyelvtanár vagyok, akkor hiába értek a golyóstollak árusításához, ez a tevékenység nem engedélyezett, hiszen nincs a tevékenységi körömben (nem szolgáltatás a kereskedelmi tevékenység).

2013. jan. 19. 08:50
 12/15 A kérdező kommentje:
Utolsó: közben én is erre a következtetésre jutottam, legalábbis ami a jövedéki termékeket illeti. Másfajta (nem jövedéki) terméket akár a tescoban is be lehet szerezni továbbértékesítésre?
2013. jan. 19. 17:28
 13/15 anonim ***** válasza:
Te sehol nem vásárolhatsz alkoholt továbbértékesítésre, mert nincs jövedéki engedélyed. Vagy van?
2013. jan. 24. 21:46
 14/15 anonim ***** válasza:

"A Tesco komoly kedvezményeket kap (mert munkahelyeket teremt)."

Azért ezen még mindig röhögök. A Tesco és a többi hipermarket miatt 10-20x annyi munkahely szűnt meg, mint amennyi lett.

2013. jan. 24. 21:48
 15/15 A kérdező kommentje:
13/14: nem kell hozzá jövedéki engedély, mivel nem én állítom elő a jövedéki terméket, ezt mondta a vámhatósági ügyintéző és helyi jegyző egybehangzóan.
2013. jan. 25. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!