Jól gondolom-e a dolgot?
Három évvel ezelőtt szervizbe adtuk, a fekete doboz kiírása végett az akkor már két éves pénztárgépünket, amit újonnan vettünk 90 E Ft-ért.Három év alatt megfordultunk egy jó párszor a szervizbe, de mindig csak kifogások voltak, mint pl. beletörétk a kulcsot, illetve nyitottak egy másik városban egy szervizt és véletlenül átkerült a gép. Mindig úgy váltunk el a tulajtól hogy telefonálni fog, sőt egy hónapja már azt is megígérte hogy a házhoz elhozza a gépet. Azóta sem semmi. Tegnap ismét bementem, ismét csak ígéretet kaptam holnapra. Nekem az a sejtésem hogy a tulaj eladta a gépünket!!!!!
Én úgy tudom, hogy a szervizesnek fel kell tüntetni-e azt hogy mikortól meddig és miért volt a gép a szervizbe. Nem tudom mit írhat majd rá 3 év időtartamára? Kérhetek tőle valami igazolást? Mit lehet ilyenkor csinálni ha ténylegesen előhozza a gépet és mit ha nem? És ha időközben kapok egy jó kis APEH ellenőrzést? Engem büntetnek ő meg majd mossa a kezeit?
Azt hiszem hogy semmit nem fogok fizetni neki az már biztos. Csak lenne meg a gép.
Három éve szervizben van a gép? Bizonyára a szervizbe adáskor kaptál egy igazolást arról, hogy bevette szervizbe.
Ez már több, mint az "elvárható" időtartam, így én írnék egy szépszerelmetes levelet (ajánlva, tértivevénnyel) a szerviznek, hogy 15 napja van, hogy teljesítsen, máskülönben a gép vételkori árát kéred kártérítésként, és a pénztárgépmemória tartalmát. Ha ezt nem teljesíti a megadott határidőn belül, további felszólításokat mellőzve a szükséges jogi és pénzügyi eljárási lépéseket megteszed a szervizt felügyelő felettes szervnél, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál, valamint az ügyben büntetőfeljelentést is teszel hűtlen kezelés gyanújával. (Ugyanis a rábízott, vagyoni jellegű, idegen tulajdonú javat nem megfelelően kezelte.)
Én nem várnék tovább, tényleg elindítanám a szükséges dolgokat.
Ha a pénztárgép adómemóriáját nem tudja rendelkezésedre bocsátani, akkor bizony még te is megütheted a bokád, úgyhogy igencsak le kellene már zongorázni ezt az ügyet!!!
Jól értettem, hogy 3 éve van szervízben a gép?
Lol.
Neked aztán van türelmed.:D
Nem muszály, hanem muszáj :)
Írhatsz nyolc napot is, ez most nem releváns. Csak egy konkrét ÉS TELJESÍTHETŐ határidőt szabj meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!