Közös vállalkozást indítanánk a párommal, de nekem nincs elég pénzem, ezért egy részét a párom állná a költségeknek?
Nem mennék bele.
Inkább azt a megoldást választanám, hogy nem 50-50%-unk van a vállalkozásban, hanem annak arányában amennyi pénzt beleteszünk.
Én visszakérdeznék: és te fizetsz nekünk bérleti díjat, amiért itt élsz nálunk?
De elég anyagias. Akkor csináljátok úgy, mint az első írja, hogy 70-30% vagy amennyi pénzt tesztek bele.
Ha együtt éltek, akkor nem vagytok közös kasszán? Nekem már ez sem lenne elfogadható.
De ha külön kasszán vagytok, akkor igaza van.
Nem mennék bele. Eddig is észre vehetted mennyire anyagias.
Úgy tűnik, mintha egy idegennek kezelne.
Üzletben nincs barátság, és ennek jó oka van. Mindenki a tulajdoni hányad arányában vállal kockázatot, és bármilyen furcsa, de ennek megfelelően is viselkedik. A jegybanki alapkamat a leg barátságosabb hitelezési forma. Ha ez szerinted nem fair, akkor gondold végig úgy, hogy amit a párodtól kérsz az ajándék, és valszeg nem kis összeg. Az hogy az ajándékot mire fordítod a te dolgod, de ha fél misit a nevedre ír az általa 1 misiből alapított cégben, te azt másnap ugyanenniért akár el is adhatod. A közös kassza témát direkt nem hoztam fel, mivel azt írtad, hogy neked nincs pénzed és neki van, tehát nyílván nem teljesen közös a kassza.
Az is egy megoldás, ha a tulajdonrészbe nem csak pénzt, hanem más bevitt vagyont is beleszámoltok, de ilyenkor is abból kell kiindulni, hogy a piacon ez hogyan lenne helyettesíthető. Pl. modhatod azt, hogy 1 évig ingyen dolgozol a cégben és a fel nem fizudból vásárlod be magad a cégbe, de így sem lehet több a fizetésed mintha az utcáról vennétek fel valakit (hiszen a cég veled rosszabbul járna)
Valójában az igazi kérdés az, hogy ha a párodnak van pénze neked meg nincs, akkor neked miért kéne tulajdonosnak lenned? Miért nem csinálja meg a párod egyedül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!