Ráhagyhatja egy egyéni vállalkozó alkalmazottjára a boltot huzamosabb időre?
nem azon múlik hogy megfizetett e.
én hallottam olyat, hogy direkt ezért vettek fel valakit - jól megfizetve - hogy ha nincs ott a főnök, akkor is dolgozzanak a dolgozók - és egy bennfentes dolgozó(a tégla) szépen elmondta, hogy mit mondott nekik a vezető? nem kell sietni, nem baj, ha kötbéres lesz.
szóval rokon legyen rokon inkább akire a boltot ráhagyod,vagy hozzátartozó.
Alkalmazott vagyok, a főnök meg kiment külföldiába, és rám maradt az üzlet. Arra lennék kíváncsi, hogy ez szabályos-e vagy mit kell tennem, milyen papír kell hozzá, hogy ez jogszerű legyen és senki ne köthessen belém, ne büntessenek meg. Vissza térésének időpontja konkrét. :)
Előre is köszi a válaszokat!
Neked nem kell "hivatalos" ügyekkel foglalkoznod, hacsak nem bízták azt is rád. Neked (gondolom) az a feladatod, hogy kiszolgáld a vevőket, intézd a megrendeléseket, kirakat, tisztaság stb. Legyél bejelentve, legyen munkaszerződés, és neked ebből nem lehet bajod. Ha nem vagy bejelentve, akkor sem téged büntetnek:)
NAV, önkormányzat stb. ellenőrzés esetén együtt kell működnöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!