Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Az otthonomban szeretnék...

Az otthonomban szeretnék ajándékboltot nyitni, mi kell hozzá?

Figyelt kérdés

Nincsen bolti eladói végzettségem sem...

Saját magam készítek ezt-azt,ezeket a dolgokat szeretném árulni.Piacozás,vagy milyen esélyem van,ha nincsen hozzá végzettségem?

Olyan dolgokat is árulhatnék,pl.parfüm,virág,amit nem én készítek?

Milyen papírok kellenek,és kell pénztárgép?

KÖSZÖNÖM!

2012. nov. 16. 06:59
 1/5 anonim válasza:

Gondolom csinálsz egy Bt.-t, felveszel különböző tevékenységeket, pl művészeti tervezés és kivitelezés, kereskedelem. Lehet hogy elég a számlatömb, nem tudom.

Keress fel egy könyvelőt, és kérdezd meg.

2012. nov. 16. 09:15
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Utána járok majd,csak gondoltam talán jártas valaki ebben :)

2012. nov. 16. 15:13
 3/5 anonim ***** válasza:
Vállalkozás kell hozzá. Be kell jelenteni az Önkormányzathoz, hogy megkezdted a tevékenységet. Kell pénztárgép is.
2012. nov. 16. 19:01
 4/5 anonim ***** válasza:
Egyéni vállalkozónak kell lenned. 6 hónapnyi munkanélküli után kapsz 6 hónapig 93 ezret a munkaügyi hivataltól. Ezt 90%, hogy megkapod. Amúgy 60-70 ezer a havi járulékod minden esetben. Évi 6 millió árbevételig nem vagy áfa körös, bár ez a veszély az első években nem fog fenyegetni. :) Egy kereskedő-vállalkozó tanfolyamot mindenképpen el kellene végezni szerintem, de erről nincs pontos infóm. Régen kellett. Pénztárgép akkor kell, ha üzlethelyiségben árulsz. Én már akkor is tartottam, amikor csak őstermelő voltam, mert a nyugtatömbbel egy húzósabb napon meg tudtak fogni az akkori APEHosok, ami 180 ezrembe került. Egy 50 ezer forintos pénztárgéppel viszont fénysebességgel tudod gyártani a blokkot, tehát nem tudnak zavarba hozni akkor sem, ha 10-en ugrálnak a fejeden. Mindenképpen javasolnám, akkor is ha kevés pénzed van, mert behozza/hozhatja az árát. A nyugtatömb nagyon macerás. Kb ennyi tanácsom lenne így élből, most sietek a dolgomra. :) A többi kérdésedre egy könyvelő maradéktalanul fog tudni válaszolni. Sok sikert!
2012. nov. 17. 13:59
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
2012. nov. 22. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!