Hogyan szerezhetném meg a szükséges tőkémet a vállalkozásom beindításához?
Van egy elég jó üzleti tervem, és üzleti modellem.
Meg tudom oldani legálisan, hogy a tevékenységem ne legyen ÁFA-köteles; biztosítani tudom az ügyfélköröm 60%-át stratégiai megállapodások alapján; a marketing költségeim is a szokásosnál alacsonyabbak, de hatékonyabbak; magas minőséget, és hozzá kapcsolódóan alacsony árakat tudok kínálni, stb.
Havi szinten 1 millió forint körüli tiszta nyereséget tudok előállítani, viszont a szükséges tőkével nem rendelkezem jelenleg.
Kb 10 millió forintnyi saját erőre lenne szükségem, de ezt nem tudom, hogy milyen forrásokból tudnám előállítani...
Erre találták ki a kisvállalkozói hitelt, ha tényleg bejön akkor nem lenne gond visszafizetni.
Bár elég idillikus az ötleted, csodálkoznék ha bejönne.
Alapíthattok mondjuk rt-t vagy kft-t, amibe sok tulaj összerakja a tőkét, így annak megfelelően oszlik meg a nyereség és a bukó is.
10m saját tőkéből kb. 2-3 m nyereséget tudok kihozni, de nálam a kockázat is alacsonyabb, és persze meg is osztom több cég között.
Én is hasonló gondban vagyok.
Szerintem csak ismeretségi körön belül lehet megoldani.
Flector: a kérdésed jó, végre valaki, aki tisztában van a reális elérhető éves hozamokkal.
A pénz adást nyilván nem gondoltad komolyan, mivel az írásodból kinézek belőled annyi józan észt, hogy senkire nem bízod rá a pénzed. :)
Ez esetben a mondatom úgy módosítom, hogy nem 2-3, hanem 2 m éves hasznot hozok ki belőle, ami 20%, amit talán te sem tartasz elképzelhetetlennek. Magasabb infláció és adómentesség okán a 30% is beleférHET.
Kedves Utolsó!
Azért a 20% se rossz. Bár az már reális. De, ha kinövi magát a cég, persze ez lehet több is, csak persze ehhez kell 5-10 év. Mondjuk a Kérdező nem tudom mivel szeretne foglalkozni, mert a havi nettó 1 millió profit az nagyon szép lenne 10 milliós befektetésre. Szóval erre nagyon kíváncsi lennék.
Egyébként van ma olyan szolgáltatás, termék ami nem ÁFA köteles??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!