A mindenkori kormányoknak Magyarországon nem kellene több támogatást nyújtaniuk a vállakozóvá váláshoz?
Egyféle támogatásként foghatod fel azt is, hogy lehet valaki EV, nem kell rögtön sok pénzből kft-t alapítani...
Ha nem indiszkrét a kérdés: mire szeretnél vállalkozni? mi lenne a profil?
9:
Nem tudom, hogy fogalomzavarban szenvedsz-e vagy csak nem akarod érteni?! Senki nem azt mondta, hogy akinek több van, adja oda annak, akinek kevesebb.
Nem az a baj,hogy fizetni kell a tartozásokat,hanem az hogy teljes mértékben csak a közép és alsó népréteggel fizettetik azt meg.Az amúgy is gazdagok,és jól keresők többet visznek haza,nekik nincs megszoritás semmiben.Milliárdokért stadionokat épitenek,a parasztoktól elveszik a földeket,és olyanoknak adják, akiknek semmi köze a műveléshez,a szaftos állami megbizatásokat csak a kampik kapják meg,13-millióért bérelnek repülőt, száz milliókat költenek a felesleges parlament örségre,a felesleges tek-re.Milliokat a értelmetlen és felesleges utca név átváltoztatására,és még sorolhatnám.Hát ez a baja a Magyar embernek ezzel a sok megszoritással.Eddig is fizettük vissza a tartozásainkat,de nem is voltak ekkora pocsékolások mint az elmúlt két és fél évben.
Még mindig az utolsó vagyok.
Abban egyet kell értenem veled, hogy nyugaton nem lopnak a dolgozók, ott lehet őket hagyni. De ok és okozat. Miért lopnának, mikor teljesen jól megélnek a munkájukból?
Persze ettől még ez nem indok arra, hogy itthon lopjanak. Ebbe igazad van!
Tévedsz, ha azt hiszed kommunista vagyok. Pártatlan!
Az utolsó mondataidra:
Nézz körül, rengeteg ember dolgozni napi 12-14 órát. De mindennek megy fel az ára, és az, hogy csak levegőt veszünk, már sokba kerül!
Mellesleg van saját vállalkozásom, évek óta, ami döcög. Nem azért, mert béna volnék, hanem azért, mert az emberek többségének NINCS pénze!
Ez egy ördögi kör! És eljut majd ez mindenkihez! Csak addigra késő lesz!
Most ez úgy mindenkinek:
Aki sokat keres, az többet is adózik. Kár ezen csámcsogni, mert ez így van. Akinek 1 millió a nettó fizetése, annak a járulékai kb 40 minimálbéres ember járulékaival egyeznek meg. Persze, jobb lenne, ha 20 ezerrel több lenne a minimálbér, és a bruttó 2 milliós fizetésből csak 100 ezer járna a melósnak, de szerencsére, és csak ismételni tudom magam, nincs kommunizmus. Akinek nettó 1 millió a fizetése, annak annyit is ér a munkája. Akinek minimálbér a fizetése, nyilván annyit ér a munkája is. Tetszik nem tetszik, ez van. Például van olyan traktoros, aki 80 ezret kap készhez, de ismerek olyant is, aki 150 felett. A különbség oka? A 2. emberre rá lehet bízni a 150 milliós 450 lóerős gumihevederes munkagépet is, még a másikra még a 40 éves MTZ-t sem szívesen. A milliárdos is adózik vastagon, ráadásul munkahelyeket teremt, stb stb... Talán nem igazságos az ekkora társadalmi különbség, de a kapitalizmus az ilyen. Nincs olyan, hogy vagyoni plafon, meg minimum. Ez kivitelezhetetlen. Persze jobb lenne, ha minél kevesebben élnének alul, és a zöme középen lenne, de ehhez idő kell, és olyan kormányok, mint most a Fidesz.
Milyen földet vesznek el a paraszttól? :D Te hol élsz, és melyik korban? :D Minden réteg egyformán fizet, rémlik az egykulcsos adórendszer? Akinek több a nettója, annak több az adója is. Mint már az elején említettem, ne felejtsük el, hogy a 300 nettó fizetésű ember után több a járulék, mint a minimálbéres járulékai. Ő is egy a 10 millióból, még is többet fizet. Ez igazságos? :) Mert akkor már a ló ezen oldalára is át lehet esni. Persze nem gondolom komolyan, de jó példa. Szerinted kinek adják a milliárdos megrendelést? Neked? El tudod vállalni? Szerinted lehet pártatlanul milliárdos vállalkozást csinálni? Még az egész kicsi vállalkozások is alig tudnak pártatlanul elevickélni. Mindenki az ismerősével szeret dolgoztatni. A másik ezt korrupciónak hívja. Ez természetes. Előtte meg az MSZP közeli vállalkozók kapták a munkákat. Ha én egy polgármester lennék, én se dolgoztatnék olyannal, aki az előző polgármester embere. Inkább dolgoztatnék a saját emberemmel, aki utána majd segíteni fog, ha kell. Aki nem tud ilyen helyzetbe kerülni, az ezt a dolgot korrupciónak hívja. Engem nem zavar. Szerencsére én élelmiszerben utazom, minden fél vásárol nálam, és persze mindenkivel egyetértek, mindenkit meghallgatok, nem engedhetem meg magamnak, hogy nyíltan állást foglaljak.
A kezdő vállalkozások támogatásáról meg annyit, hogy például a munkaügyön gyakorlatilag minden vállalkozónak megítélnek 6 havi bruttó minimálbért, ha előtte már 6 hónapig regisztrált álláskereső volt az illető. Ez elég szép támogatás szerintem.
Ennél többet adjanak? Mind a 10 millióan élnének a mondjuk 1 milliós kezdőtámogatással. Mi lenne abból? Ami a 90-es évek elején. Újrakezdési kölcsönre emlékszik valaki? A lóvé 95%-t lenyúlnák az idiótáktól. Rémlik a biogilisztázás? :D Ebből csak az sülne ki, hogy páran alaposan megszednék magukat, rengetegen akár adósságok árán is ragaszkodnának a hülyeségükhöz, a meglévő vállalkozások meg küzdhetnének a kismillió egynyárival, akiknek van 1 millió elbukható pénzük. Én még a mostani pályázható összegeket is sajnálom. Van például olyan virágkertész, aki nyert 10 milliót, muszáj neki teljesíteni, ezért aztán önköltség alatt árulja a virágot. Ő sem keres pénzt, azokkal is kitol, akik nem nyertek a pályázatokon. Aztán amikor lejár az 5 év, akkor persze tönkre megy, mert már nem tudja szarért hugyért árulni a virágját. Egy valaki jár jól, rövidtávon a vevő. Hosszútávon viszont a felboruló kereslet kínálat 3-4 szezon alatt vissza is fizeti, amit előtte nyert.
Remélem követhető voltam, kcisit fáradt vagyok.
Ezért jó a Fidesz? Ugyan már! Orbán miatt van ez a sok megszorítás, mert képtelen volt befogni a pofáját. Amíg minket megszorítanak addig ők jól elvannak az adófizetők pénzén, milliárdokat nyúlnak le, barátoknak földet osztogatnak. Kérdem én, hol van az a fene nagy jólét amit ígértek? Az egykulcsos adó a gazdagoknak jó, magyarán egy kib@szott szűk rétegnek. 2010-ben azt mondták, hogy kb. 1 év lesz a húzós év, azóta majdnem 3 év eltelt.
Az infláció csak nő.
És pont azt a réteget zilálták jobban szét amiből más országok felemelkedtek, a kis/ nagy vállalkozói réteget. Rengeteg adót kivetnek a vállalkozókra és ez mellett nehéz eldönteni is, hogy kinek milyen vállalkozóit kellene kiváltani.
Egy kisvárosban, a közelben, kb. 15-20 üzlet zárt be (fodrászat, vegyes boltok, élelmiszerboltok stb.). Ellenben nyílt egy Tesco, 2 Lidl, 1 Spar, ja igen és a Tesco mellett Electronic, Deichmann és egyéb külföldi cégek. Nem a multicégekkel van baj, mert adnak állást, hanem azzal, hanem hogy nem szabályozzák őket. A 2 Lidl nevezetesen 500 m-re van egymástól.
Ezek mellett Orbán ígért fűt és fát, amiből semmi sem teljesített. Hol vannak a munkahelyek? Sehol!
Tényleg aki még Orbánban bízik annak nagyon nagy gondok vannak a fejében vagy pedig nem érzi a gazdasági hatásokat, mert gazdag.
A Ft értéke semmi. Régebben 1000 Ft-ért telepakoltad a szatyrot, ma 1000 Ft-ért veszel 20 dkg felvágottat és 6 zsemlét vagy 1 kg kenyeret.
Nagyon egyetértek!
És arra az ígéretre emlékszünk, amikor azt mondták, a multikat kitelepítik a város szélére??? Hogy a vállalkozók megéljenek.
Igen? Várjuk!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!