Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Megéri állateledel boltot nyitni?

Megéri állateledel boltot nyitni?

Figyelt kérdés

Most hirtelen eszembe jutott ez az ötlet, én úgy tervezem, hogy lenne egy kisebb bolt, ahol kisebb eledelek lennének, viszont lenne egy telephely is a nagyobb kajáknak. Mondjuk ez lehetne egy helyen is végülis.

Vállalnánk kiszállítást, így akár állatkerbe-akár saját tenyészetbe is vihetnénk.

És én úgy gondoltam, hogy én lennék a sofőr (lány létemre), plusz lenne mondjuk egy segéd-eladó, aki a boltban van, plusz segít felrakodni a kocsira, amit kell.

De a lényeg, hogy vajon menne-e a bolt? Nekem nem kell sok pénz, csak annyi, hogy normálisan el tudjak éldegélni.

Pályázattal nyitnám, szóval nem saját tőkéből.

2012. okt. 17. 08:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Azért pár millió nem kell, de ha van legalább 1 miska, az nem árt. Az utolsó mentalitása a tipikusan földhözragadt, magyar gondolkodás.

Az árubeszerzés a legfontosabb, de ezen rágódjon a kérdező, nem akarok nagyon belemenni. Olcsó, jó minőségű áru nélkül nincs kereskedelem. Van űr ezen a piacon, van lehetőség benne. A nagy titok, amivel minimális kockázattal bele lehet vágni egy ilyen vállalkozásba a VÁSÁROZÁS. Hétfő keddet leszámítva minden napra jut vásár minden régióban (szal mondjuk 50 km-es körzetben, messzebb ne nagyon menjünk, ha lehet). Miért jó a vásározás? Mert akkor csak az árukészletet, némi helypénzt, üzemanyagot, meg mondjuk 2 havi járulékot kockáztatsz. Tehát max 3-400 ezret lehet bukni vele, ami nem kevés, de még sem milliók. A legegyszerűbb személyautóval is neki lehet állni, és semmilyen más hátteret (épületek, HACCP, stb) nem igényel. Én is vásárokban kezdtem, meg piacon. Közben beiktattam pár falut. Aztán az időjárás miatt a faluban beköltöztem egy kis üzlethelyiségbe, aztán elkezdtem leépíteni a vásárokat. Most pedig a kis bérelt helyiségből költözöm jövő pénteken a saját üzletembe. Vettem a központban egy pici családiházat gombokért, és azt alakítottuk üzletté. Ez az elmúlt 5 év története, és még tele vagyok öltetekkel. Az is nagy ötlet egyébként, hogy ha az embernek van is boltja, nem muszáj mindennap nyitva lenni, ha nem éri meg. Inkább legyetek nyitva csak pár napot, hogy legyen időtök máshova is menni.

A konkrét példát úgy tudom elképzelni, hogy inkább városi piacokon árulnék hobbiállat eledeleket, illetve kiegészítőket. A többi már jön magától. De tényleg ne az legyen, hogy bemész egy nagyobb boltba, és az ott vett tápok árára rádobsz pár forintot, és várod a szebb jövőt. Egy édességes ismerősöm maga importálja az árut, amit árusít. Utána kell járni.

2012. okt. 18. 20:16
 12/18 anonim ***** válasza:

"Az utolsó mentalitása a tipikusan földhözragadt, magyar gondolkodás."

1985 óta vagyok vállalkozó (19 éves korom óta). Jelenleg 3 sikeresen működő cégem van Magyarországon, 1 Romániban és 1 Németországban.

Üdv egy "földhözragadt gondolkodó"

2012. okt. 18. 20:30
 13/18 anonim ***** válasza:

Ha a rendszerváltás hozott helyzetbe, és volt kellő szorgalmad, nem verted el a hirtelen jött pénzt, és egy kicsit még kézben is tudtad tartani a dolgokat, akkor nem is olyan nehéz ezt a szintet elérni. Ne érts félre, nem szóllak le, pont hogy gratulálok, amiért ennyi idő alatt nem estél egyetlen olyan tipikus hibába sem, ami akár a legjobb vállalkozásokat is tönkre teszi.

Mint mondtam, nem árt, ha van tőke, mert úgy minden könnyebb. De 4-500 ezerrel a zsebünkben is bele lehet vágni egy lightos kis vállalkozásba, de nyilván abba bele kell feccölni pár évet, mire kielégítő keresetet ad. Ma már csak az igazán jó ötletekkel lehet menni valamire. A nyitok egy kocsmát/zöldségest/ABC-t/etc már csak ritkán működik. Kell az ötlet, a TUDÁS, és a bátorság. Anélkül nem megy.

2012. okt. 18. 20:39
 14/18 A kérdező kommentje:

Na mindegy, egy ideig most gondolkozni fogok az ötleteken, mert már nincs pályázat, de lesz majd pár hónap múlva.

És úgy vélem, hogy nem szükséges alap tőkének lennie, mivel, mint mondtam, több ismerősöm is alapított céget, pályázattal, 0 Ft-ból, és megy neki, és nincs eladósodva. Nem mindegyikről mondható el, de a legtöbbről igen..

Szerintem egyébként meg az is fontos, hogy mennyire van nagy ismerettségi köre, mert nem mindegy, hogy egy időpontra heteket vársz, vagy azonnal fogadnak..vagy nem mindegy, hogy valamit ingyen vállalnak el, vagy sok pénzért.

2012. okt. 19. 04:09
 15/18 anonim ***** válasza:
Egyébként valóban, volt kiírva most tavasszal is egy 3 milliós visszanemtérítendő pályázat a munkaügyön induló vállalkozásoknak. Ehhez 6 hónapja kellett álláskeresőnek lenni. A kormány most nagyon tolja az ilyen pályázatokat, úgy kellenek nekik az induló vállalkozások, mint egy falat kenyér. Szóval, aki most nem tud/mer vállalkozni, annak sosem lesz jobb alkalom.
2012. okt. 19. 04:58
 16/18 A kérdező kommentje:
Igazából ha nem próbálom meg, sosem tudom, hogy mi lett volna, ha..szóval próba cseresznye:)
2012. dec. 15. 07:52
 17/18 zsiroka válasza:

Szia! Én is ezen töröm a fejem, bár én nem kiszállítással, csak boltnyitással. Valóban kell szerintem némi tőke, 0 forinttal szerintem pályázat ide vagy oda, nem indulhatsz neki. Én pl kinéztem az AlphaZoo nevű céget, akik franchise rendszerben üzemeltetnek állateledel boltokat. Az első tervem, hogy megkeresem egy pár budapesti partnerüket, hogy hogyan nyitottak, mennyivel indultak neki, és úgy látják-e megéri franchise-ban üzemeltetni. (én vidéken szeretnék nyitni, azért érdeklődöm Pesten, nehogy konkurenciának gondoljanak:)) szóval csak annyit, szerintem ne add fel, és ha van pályázati lehetőség, használd ki! üdv. Zsuzsi

ui: állateledel bolt üzemeltetéséhez a vállalkozónak rendelkeznie kell hobbiállat tenyésztő OKJ-s papírral. ennek már utána néztem. mással nem kiváltható.

2013. jan. 10. 21:42
 18/18 anonim ***** válasza:
Szia! Sikerült elindítanod a vállalkozást? Írnál pár sort?
2015. okt. 24. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!