Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » 10 millió körüli tőke, jó...

10 millió körüli tőke, jó kapcsolat korábbi tehetős ügyfelekkel. Mit kezdjek mindezekkel?

Figyelt kérdés

Volt párom vállalkozásában dolgoztam, amelynek során több tehetős ügyféllel is jó kapcsolatot alakítottam ki. Most van közel 10 milliós megtakarításom (részben szüleim ingatlanjának eladásából, részben külföldi munkából félretett pénz).

Van valakinek ötlete, milyen típusú vállalkozáshoz tudnám ezeket felhasználni? Ha esetleg valamihez plusz iskolát is el kellene végeznem, azt is megcsinálnám.

Tudom, hogy konkrét ötletet nem kérhetek idegenektől, csak arra lennék kíváncsi, hogy milyen területeken jönnek jól ezek a dolgok.

2012. szept. 4. 23:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nem tutira gondoltam.Hanem magára a vállalkozás elméletére,mikre kell figyelni.

Hogyan érdemes és mire figyelni??Nem várok tuti ötletet azt magamnak megoldom,csak a többi a vállalkozás működtetése érdekel.

2012. szept. 19. 15:22
 12/13 anonim ***** válasza:

A jelenlegi gazdasági környezetben nehéz megtalálni azt a piaci szegmenst, amiben nem kockáztatod a már meglévő tőkét. Szerintem lakásvásárlás+bérbeadás kizárva. A bérlő nem fizeti a rezsit, haza vágja a lakást és még ki sem rakhatod. Ha turisztikailag látogatott helyen laksz, akkor esetleg szállásszolgáltatással érdemes próbálkozni. De ahhoz, hogy megfelelő ingatlant vásárolj, még hitelt is fel kell venned. Tehát ilyen vállalkozásba csak menő helyen szabad kezdeni (Hévíz, Zalakaros, Sárvár stb.), mert különben nem térül meg a befektetésed. Ha van olyan képzettséget vagy megfelelő üzleti érzéked, akkor ilyen helyen érdemes olcsó étkezési szolgáltatással próbálkozni. Ha neked nincs meg a szakmai végzettséget, felveszel valakit pl. szakácsnak (de ha kell üzletvezetőnek hívod), és te végzed a szervezést, reklámot, beszerzést, magyarul te vagy a főnök.

Persze számos egyéb lehetőség van, de természetes, hogy én elsősorban a saját szakterületemről tudok ötletelni.

2012. dec. 1. 17:11
 13/13 anonim ***** válasza:

Valójában ezt az ügyfélkört semmi más nem köti össze mint a húskereskedelem, ha jól értem. Mivel ezen a vonalon nem akarsz elindulni, nehéz megmondani még milyen közös igényt lehet erre az ügyfélkörre ráhúzni. Mert minden sikeres vállalkozás alapja az igényfelmérésre alapozott üzlet.

Csak biztosra menj, a 10 milla könnyen elúszhat.

Igényes, különleges, kurrens élelmiszeripari termékek, gépek esetleg szóba jöhetnek, mert megvan a kapocs így az ügyfelek között.

Kérdezd meg ezt az ügyfélkört milyen dolgok, szolgáltatások tehetnék jobbá az üzletüket, milyen gondokkal küzdenek amire megoldást keresnének. A sok válasz közül csak találsz valami ötletet. Aztán ha megvan az isteni szikra, légy szíves engem is vegyél be a boltba! :)

2012. dec. 2. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!