Ha legálisan szeretnék magántanár lenni, elegendő, ha az APEH-nál igényelek egy 7-essel kezdődő adószámot?
Figyelt kérdés
Ez miben másabb, mintha vállalkozói igazolványom lenne?
Magántanításra lehet kérni? Minden apró kis információra szükségem lenne, előre is köszönöm!
2009. júl. 10. 07:49
1/5 anonim válasza:
Az APEH-ot kellene megkérdezni, hogy erre a tevékenységre ki lehet e váltani a 7-es adószámot.
Egyéni vállalkozóként ha nincs heti 36 órát meghaladó munkaviszonyod legalább a minimálbér után járulékokat kell fizetned. Ha van főállásod, nem sok különbség van.
2/5 anonim válasza:
Ha adószámos magánszemély vagy (7-es adószám), akkor minden egyes kiállított számla után kell fizetni tb-t is, ugyanúgy, mintha megbízási szerződés lenne köztetek. Formailag ugyanúgy működik ilyenkor minden, mintha megbízási szerződéssel dolgoznál.
3/5 anonim válasza:
oktatási tevékenységre lehet ilyet igényelni, azért jobb mint az egyéni vállalkozó, mert a ténylegese ebből a tevékenységedből származó jövedelem után kell fizetned adót, egyéni vállalkozóként akkor is kell fizetni, ha nincs kivéted, jövedelmed
4/5 anonim válasza:
Természetesen a bevételeiddel szemben igy is el lehet számolni a tevékenységgel kapcsolatos költségeket. A többi a jövedelem, ami összevonandó jövedelemként adózik. Mivel nem bér adójóváirás nem érvényesíthető.
5/5 anonim válasza:
Én ma jeleztem az igényemet az APEH-nál, azt az infót kaptam, hogy semmi akadálya, segítettek is a dokumentumok megírásában. Azzal viszont nem vagyok tisztában, hogy ha a kiadásom több, mint a bevételem, akkor kell-e bármilyen adót, járulékos költséget fizetnem? Költségszámlával ha több éven át 0 Ft a nyereségem, arra nem harap az APEH? Vagy azért ennyire nem lehet mindent elszámolni és nem is szabad? Hogy van ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!