Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Megéri-e egy használt ruha...

Megéri-e egy használt ruha boltot nyitni egy kisebb városban, ahol még nincs ilyen?

Figyelt kérdés
Van egy kisebb város - kb 30 000 lakos - ahol még nincs ilyen bolt. Van-e értelme itt használt ruha üzletet nyitni? Mert máshol úgy látom, hogy virágzik ez az ágazat. Olyanok válaszát is várom, akinek már van tapasztalata. Akár jó, akár rossz tapasztalat. Előre is köszönöm!
2009. júl. 2. 10:30
 1/6 anonim ***** válasza:
persze hogy megéri!
2009. júl. 2. 10:36
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha úgy érzed, hogy lenne rá igény akkor megéri.

Itt pesten sajnos a kis turik nem tudják tartani a lépést a Hádával, így sorra elhúzzák a rolót.

Rendszeres turilátogató vagyok, csak nekem nincs pénzem egy saját üzlet beindításához, viszont egy - két jótanácsot tudok adni.

1,tényleg jó cuccokat vegyél, ne olyat ami a régi turikra emlékezeteti az embereket. A minőségi ruhát szinte biztos el tudod adni.

2, ne szállj el az árakkal, azt meg pláne ne csináld, hogy a rosszabbat kilóra adod, a jobbakat pedig darabra, mert ez utálják a vevők (nálunk is próbálkoztak ilyennel,azóta senki sem jár oda)

3, lehet az is jó megoldás, ha csak gyerekruhára specializálódsz és azt is kilóra, szerintem nem maradna a nyakadon. A gyerek gyorsan nő és sok szülő inkább veszi a turis ruhát, mint a 3000-4000-es nacikat szakítsa ki a gyerek.

A zuglói Hádában ugy kilóra van, pláne az akciós napokon tömegével jönnek a viszonteladók.

Szerintem jó befektetés, habár olyat is ismerek aki belebukott. :O(

2009. júl. 2. 10:38
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Úgy látom, hogy ez a dolog bejöhet, ha jól csinálom, csak attól félek, hogy ott nincs meg a kultúrája ennek a használt ruha várárlásnak! Sebaj, meg kell tanítani az embereket. Én is szoktam ilyen helyeken vásárolni.
2009. júl. 2. 23:14
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat is, nagyon érdekes! :) Figyelni fogok rá!
2009. júl. 2. 23:28
 5/6 anonim ***** válasza:

anyukám egy 1500fős faluban nyitott turit...darabra adja,nemtul drágán...

egy ideje kibövitette ujruhával meg édességgel is,mert van rá kereslet

eleinte elig voltak vevők,de 1-2 honap alatt olyan forgalom lett,h az 50négyzetméteren alig férnek el...

ő vesz árut nagykerből(vannak kifejezetten erre nagykerek),de netről is rendelek neki rendszeresen,teszvesz-ről,vannak direktbe csomagok összeállitva viszonteladóknak,és pestre is megéri feljárni 1-2havonta,hiába 200km

2009. júl. 5. 18:48
 6/6 A kérdező kommentje:
1500 fő az nem sok. De van ahol nagyon szeretik ezt az emberek. Ez is egy jó példa erre.
2009. júl. 5. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!