Mennyi pénz szükségeltetik egy étterem, vendéglő nyitásához?
Tudom ez relatív.És nem egy egyszerű dolog tekintve ,hogy ugye vállalkozásról beszélünk ráadásul vendéglátóipar ami az egyik legkeményebb. De fogalmam sincs ,hogy nagyságrendileg mekkora összeg kelhet.Például Pesten ,vagy a Balaton környékén.Egy kisebb helyiségre gondolok .Meg például azzal sem vagyok tisztában ,hogy ha bérelek egy helyet akkor gépeket is lehet bérelni,vagy van olyan ,hogy úgy adják ki?
Kérem ,hogy a semmit nem mondó válaszokat másik kérdésre tartogassátok, ne erre!mint pl: a "Sok" és ezzel vége is.
Előre is köszönöm a válaszokat !
Ha bérelni szeretnél, azt ki lehet hozni kevesebből.
Bérleti díjak nagyon változóak, 2 millió körüli összeggel számolhatsz egy szezonra. (mármint ha pl egy Balatonparti büfében gondolkodsz) + ugye a kaució, amit visszakapsz, ha rendben adod vissza a boltot, de ugye azt is ki kell perkálni. Gépekkel együtt is bérelheted.
Ezen felül az engedélyek, árukészlet, alkalmazottak bére, egyéb eszközök (poharak, tányérok), te költségeid.
Össze kell írni mindent, és ki kell számolni, én azt mondom, hogy bérléssel el lehet indulni 4-5 millióból.
Ha te nyitod/veszed a helyet, akkor sokkal drágább, de ha hosszútávon gondolkodsz, akkor érdemesebb, mint bérelni évről évre. Persze ez függ a rendelkezésedre álló tőkétől.
Köszönöm a válaszokat!
Az is érdekelne így utólag ,hogy szakács végzettséggel nyithatnék-e ? Mert azt hallottam ,hogy csak szakiránynak megfelelő végzettséggel lehet céget ,vállalkozást alapítani.
Alapítani lehet nélküle is, vagy neked, vagy az alkalmazottadnak kell szakirányú végzettség.
Hivatalosan nem biztos, hogy elég lenne a szakács, de nekem is csak pincér van, a könyvelőm azt mondta hogy azt is el szokták fogadni, ha esetleg ellenőrzésre kerül a sor. (büfém van)
Hú, nem tudom milyen büféje van az előttem kommentelő emberkének, de szakács végzettséggel NEM lehet üzletet üzemeltetni! Ha neked (mint alapító cégtulajdonosnak) nincs, az nem baj ,de akkor fel kell venned egy szakirányú végzettséggel rendelkező VEndéglátó Üzletvezetőt!! A szakács nem elég! Az már nagyon régen volt... Úgy megbüntetnek, hogy csak pislogsz majd. Nekem egy munkahelyi meleg konyhás gyorséttermem van, 3 éve üzemeltetem. Üzletet bérelhetsz berendezéssel, vagy anélkül. Ha üres az üzlet, neked kell megvenned mindent. Egyedül kávégépet szoktak kihelyezni (feltételekkel) de a többi az a te kontód. Bár nekem 80 nm-es üzletem van (vagyis bérlem, üres volt)én vettem bele mindent. Még kézmosó kagylót is! 30 férőhelyes, de mivel biztosító étkezdéje vagyunk, sokan felviszik az asztalukhoz. Órákig tudnék neked mesélni, tanácsot adni... ha gondolod és még aktuális, írj és szívesen segítek amibe tudok. Nekem nem segített senki,mikor elindultam... szóval tudom mennyit ér 1-2 tapasztalatból jövő tanács.
ÜDv,
Anita
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!