Óra adó tanár vagyok. Ha céget alapítok (KFT v. BT) akkor az alapítót céggel köthet szerződést az iskola?
Figyelt kérdés
Sok órám van sok iskolában de se hol sincs annyi hogy főállásba felvegyenek. Ez jó meg oldás, van másik lehetőség hogy főállásokm legyen?2012. máj. 20. 20:26
1/4 anonim válasza:
Ha cégeknek akarsz számlaképesen órákat adni vagy mondjuk egy nyelvstúdióban dolgoznál ugyan így akkor érdemesebb egy sima egyéni vállakozói engedélyt kiváltani. Olcsóbb a fenntartás és mozgékonyabb.
Ugyanakkor ha komoly szándékaid vannak a céggel akkor alapíts egyet.
2/4 anonim válasza:
Szerintem még egyéni vállalkozói igazolvány sem kell, bőven elég egy 7-es adószám. Az úgy működik, hogy ha van bevételed adózol, ha nincs akkor nem. Ugyanúgy tudsz számlát adni mint egy vállalkozó, de csak bizonyos tevékenységek végezhetők vele. Az oktatás éppen ilyen. Írsz egy számlát az oktatásról az iskolának, ők levonják a járulékokat, az adót és a maradékot kapod meg. Majdnem olyan mint egy munkaviszony, de mégse.
3/4 anonim válasza:
Hát én nem tanárként dolgozom, csak két tanári szakot végeztem el, egyik sem magyar volt, mégis minden órán felhívták a figyelmünket, hogy mennyire fontos a helyesírás. ;)
Mindenesetre, Bt. és Kft. alakítani sokkal drágább, mint egyéni vállalkozóit kiváltani, de tudtommal a 7-es adószám is elég.
4/4 anonim válasza:
Érdeklődj a lehetséges munkaadódnál hogy ők mit kérnek! Lehet hogy eleve eldönti a kérdést a válaszuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!