Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Vaterázáshoz ki lehet váltani...

Vaterázáshoz ki lehet váltani a vállalkozóit?

Figyelt kérdés

Ha igen akkor milyen költségekkel jár?

És mennyit kell adózni az eladások után?

2012. márc. 28. 05:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyéni vállalkozó lehetsz és felveheted az Internetes kereskedelem tevékenységet (479202 szakmakód). Mivel ide tartozik az "internetes kiskereskedelmi aukció" is, ami lefedi a Vaterázást, így valószínűleg ez egy működő verzió. És ezután már nagyobb tételben is, hivatalosan, számlával tudsz eladni a Vaterán vagy egyéb aukciós oldalakon.

Persze a pontosításért érdemes egy könyvelővel beszélni!

2012. márc. 28. 08:57
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ja és a többi kérdésedre még:

Egyéni vállalkozóvá válni illetékmentes, viszont azt meg kell nézetni egy könyvelővel, hogy a tevékenység, amit fel szeretnél venni, szakképzettséghez kötött-e vagy sem.

Évi 5millió alatti keresetnél választhatsz alanyi áfamentességet, ilyenkor nem kell a 27%-ot is áfáznod. A bevétel-kiadás megadják a nyereségedet és ez után adózol.

Iparűzési adó: 2%

Társasági adó: 10%

SZJA: 16%

Létezik átalányadózás is, olyankor átalány alapján kerül levonásra a költség, és nem az elszámolt tételek után.

Számolni kell még könyvelői díjjal is, ez olyan 5.000-15.000 Ft körül mozog havonta. Könyvelő nélkül nem csinálhatod.

Mindenképp beszélj egy könyvelővel, én csak nagy vonalakban tudtam segíteni.

2012. márc. 28. 09:04
 3/8 anonim ***** válasza:
Évi 600e Ft bevételig adó és bejelentésmentes vagy. Csak akkor gondolkozz ezen, ha messze sokkal többet szeretnél forgalmazni.
2012. márc. 29. 19:11
 4/8 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszolónak igaza van!
2012. márc. 30. 12:29
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak!!! :)

A 600e Ft igaz, de ha üzletszerűen árulok (nem csak a saját cuccaimat) akkor már megbüntethetnek, én úgy tudom!

Az átalányadózás hogyan van valaki leírná röviden?

Olyanról is hallottam, hogy van olyan is, hogy a bevétel 40 %-ának a 20? %-át kell befizetni. Ilyen valóban létezik?

2012. ápr. 30. 09:12
 6/8 anonim ***** válasza:
600e Ft-ig nem vizsgálnak üzletszerűséget!
2012. ápr. 30. 10:50
 7/8 A kérdező kommentje:

Ez a 600e a teljes bevétel a szállítási költségen kívűl?

Vagy levonható a beszerzési ár? Mert valahol azt olvastam, hogy a besz árat az elad ár 60 %-ának veszik.

2012. ápr. 30. 15:18
 8/8 anonim ***** válasza:
Ebből semmi nem vonható le. A vevők összesen mindennel együtt ennyit fizethetnek neked.
2012. ápr. 30. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!