Külföldi cégeknek nem kell fizet ÁFÁT az EU-ban? (bővebben lent)
Ha egy külföldi (kereskedelemmel foglakozó) cég MO-ra értékesít akkor nem kell áfát fizetnie EU-n belűl?
Tehát megveszi nettóban a terméket és bruttóban tovább értékesíti ami ebben az esetben egyenlő a nettóval?
Mit szól ehez az APEH, NAV? esetleg a külföldön bejegyzett cég helyszínén az ottani hatóságok?
nagyon nem érted az ÁFA lényegét.
a bruttó értékesítési ár,soha nem jövedelme acégnek.Abból mindíg be kell fizetnie az ÁFÁ-t az állam felé.
Itt a különbség az, hogy veheted nettóban,akkor a célországban fizetsz ÁFÁ-t. Ígyminden ország ÁFA-egyensúlyban van.
Úgy értem a kérdést adott 3 EU-s ország!
x vásárol y cég majd Z országban értékesít!
Így nettóban vásárol és mivel nem abban az országban értékesít ahova be van jegyezve így az eladásai után sem fizet áfát!
Ez megállja így a helyét? jól tudom?
nem jól tudod. Mindenki ahol elad ott fizet ÁFÁ-t.
Gondold már meg, felborulna az ÁFA egyensúly ha nem így lenne
sajnos ha így lenne mindenki ezt csinálná...
nehogy azt hidd hogy te vagy az első akinek megfordult ez a trükk a fejében - én is feltaláltam anno a "spanyol viaszt"
de lelomboztak hogy ADÓt mindenképpen kell majd valahol fizetnem, sőt ha a terméket nem Eu-s országban gyártották és nincs róla származási papír akkor még ÁFÁt is mert 3.ország belinek számít...
Köszi a válaszod!
nagyon sokat segítettél!
fogalmad nincsen az egészről de azért nem így működik + még egy tejesen nem ide vágo példát is írsz, hogy lássam menyire tipikusan az a mindig mindenre van kifogásod, és mindig mindent jobban tudó típus vagy...
köszi..
az utolsó ÁFA VÁM szeretett volna lenni, így megfelel?
de amint mások is előttem írják ez nem így működik.
és lehet nem értek hozzá, de pont ezért jogászt kerestem fel a témával kapcsolatban és nem GYK-n hurrogtam le a válaszolókat akik segíteni akarnak...
de csináld csak ahogy látod, ne foglalkozz hányan írtuk le neked hogy ez LEGÁLISAN nem így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!