Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » A munkáltató tarthat-e dolgozó...

A munkáltató tarthat-e dolgozóinak higiéniai oktatást?

Figyelt kérdés
Élelmiszerbolti dolgozók részére a munkáltató (a bolt tulaja) megtarthatja-e maga a higiéniai oktatást HACCP kézikönyv alapján? Illetve a jegyzőkönyvezés, hasonlók is elvégezhetők-e általa?

2012. márc. 11. 20:58
 1/5 anonim ***** válasza:
50%

1. Ezt igazából nem tudom, de miért zavar ez téged, a felelősség övé, őt büntetik, ha nem tehetné.

2. A jegyzőkönyvet mindig hitelesíteni kell, ő maga egyedül nem lehet aláíró.

Akik viszont hitelesítik nyilván nem írnak alá olyat, ami nem igaz.

2012. márc. 11. 21:38
 2/5 anonim ***** válasza:

"de miért zavar ez téged, a felelősség övé, őt büntetik"

Ez aranyos volt. Simán lehet, hogy a munkáltató a kérdező :)

2012. márc. 11. 21:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Látod erre nem gondoltam, úgy vélem, ezt neki tudnia kellene..
2012. márc. 11. 21:56
 4/5 A kérdező kommentje:
Jó a meglátás, én vagyok a munkáltató, emiatt érdekel a dolog.
2012. márc. 12. 09:04
 5/5 anonim ***** válasza:

Elméletileg nem oktathat csak így egyszerűen, ehhez kellene kérni engedélyt felnőttképzésre, illetve rendelkeznie kellene legalább neki képzéssel. Előbbit nem nézik, utóbbival viszont foglalkoznak. Gyakorlatilag a HACCP-nél nem az oktatás a lényeg, nem is kell mindenkit teljeskörűen oktatni. Viszont megváltoztak a HACCP egyes részei (új élelmiszerbizt. tv), ezért ha nem idén készült a haccp-d (vagy nem szakszerűen készített), akkor vszínűleg nem is teljesen érvényes.

Ha meg akarod csináltatni, írj privit, van egy ismerősöm, aki ezzel foglalkozik (kérdés persze az is, hogy merre van az üzlet :))

2012. júl. 8. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!