Használhatok saját, lakossági számlaszámot vállalkozói számlaszámként?
Nem, mert nem keveredhet a saját pénzed a vállalkozásod pénzével. Kötelező vállalkozói számlát nyitni. Van ahol online meg tudod tenni, érdemes megnézni az Axa oldalát, de a részleteket nem ismerem.
Tavaly egy könyvelő nekem azt javasolta, hogy ne nagy bankoknál kössek, hanem inkább takarékszövetkezeteknél, ott kedvezőbbek a díjak (eddig nem jutottam el).
Bizonyos tevékenységeknél igen. Csak ezt kevesen tudják.
A bankban is meg fogják magyarázni, hogy indíts vállalkozói számlát. Jó könyvelő meg normális önkormányzati előadó segít ebben.
Előző vagyok.
Nekem is normál lakossági folyószámlám van, amire a vállalkozásom pénzei befutnak.
A fodrász csajnak akihez járunk, neki is lakossági számlája van a vállalkozásához. Nem nyitott új számlát. Egyik hatóság sem szólt érte.
Takaréknál van lakossági számlája, ott az első APEHos utalásnál át akarták váltani vállalkozói számlára, ami jóval többe kerül. Felhívta az APEHot és azt mondták neki, hogy jó a magánszámla is, ha az ő nevére szól.
Lehet, hogy magánszámláknál olcsó a takarék, de vállalkozói számláknál nem, ott más banknál találsz olcsóbb ajánlatot, mint a takarékos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!