Napi 6 órában dolgozom (oktatás), szeretnék otthoni munkát vállalni (internetes ruhaárusítás). Lehet ilyet?
Interneten hogy lehet már egyáltalán ruhát árusítani?
A kérdést azért se tudom értelmezni,mert ahány országból származik a ruha(főleg turkáló esetében) annyiféle számozás, betűjelzés vonatkozik a méretek jelzésére,jelölésére,feltételezve,hogy gondolom nem a saját magad által készített és egységes beméretezésű ruhákat akarod árulni...
előző vagyok,magyarán valaki belép az áruházadba,és itthon mondjuk M es a mérete,de mondjuuk az Hollandiába 72-es(most csak írtam valamit),Angliába 13-as,Törökországba meg 58-as.
Na most aztán ebből ember legyen a talpán,aki kideríti,hogy mi a mérete.
Első szerintem rosszul értelmezted.
A kérdező főállás mellett akar ruhákkal foglalkozni. Amit vagy a lakásán tárol és ad el vagy shop keretében értékesít. Tovább folytatva pl. megvarrja vagy varratja és értékesíti. Ez lenne az első meglátás részemről. Míg a második, hogy felveszi egy nagykerrel a kapcsolatot és shop keretében értékesít.
Ha másodállásban csinálod akkor nem kell a minimálbér után megfizetned annak költségeit. Tehát beljebb vagy kb. 35e Ft/hó-val.
Minden adó a forgalomtól, bevételtől és kiadástól, függ. Na meg persze milyen vállalkozási formát szeretnél folytatni.
Lehet.
A webes értékesítésnek külön szabályai vannak.
Keress rá a neten, hogy webes értékesítés, vagy webbolt üzemeltetés.
Ha nincs legalább heti 36 órát elérő munkaviszonyod (a napi 6 óra csak heti 30), akkor legalább a minimálbér után meg kell fizetned a járulékokat.
Jövőre meg a vállalkozóknak legalább a minimálbér másfélszerese után kell majd fizetniük.
Most a minimálbér 78 ezer, jövőre vagy 92ezer, vagy 93 ezer lesz, a bérből levonandó járulékok 18,5%, a bér után fizetendő 27%. Ez kb 42ezer forint lesz havonta, plusz a tényleges jövedelem kivét után 16% SzJA előleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!