Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan szüntessem meg a Kft-t?

Hogyan szüntessem meg a Kft-t?

Figyelt kérdés
Adódott 1pályázati lehetőség kezdő vállalkozásoknak.A párom apjának a vállalkozásuk erre nem volt jogosult, rábeszéltek engem, hogy alapítsak 1 egyszemélyes kft-t, ahol én vagyok az ügyvezető igazgató (a papírok úgy lettek megcsinálva hogy pénzt nem veszek ki a kft-ből és mivel van heti 36órát meghaladó munkaviszonyom ezért járulékot sem kell utánam fizetni). A cégem nevére lett 1 bankszámla csinálva, akkor a párom apja lett meghatalmazva hogy rajtam kívül ő kezelheti a számlát. Hogy betudjuk adni a pályázatot az ő cége eladta az én cégemnek a telephelyét.Úgy egyeztünk meg hogy ha meg van a pályázat akkor "eladom" a céget a barátomnak. Azonban időközben megromlott a viszonyunk és szeretnék kiszállni ebből az egészből. Mivel nem akarok nekik keresztbe tenni de azt sem szeretném hogy engem vegyenek elő ha valami nem úgy alakul ahogy kellene. Lehetséges az hogy én mint ügyvezető írok egy meghatalmazást, hogy meghatalmazom a párom édesapját hogy a megkérdezésem nélkül dönthet és ezért vállalja is a felelősséget?
2011. nov. 25. 19:47
 1/2 anonim ***** válasza:

1. Eladhatod magát a társaságot.

2. Megszüntetheted a társaságot. A megszüntetésnél kérdés, hogy van-e tartozása a kft-nek? Ha van, akkor kérdés, hogy ezeket ki tudja-e fizetni? (Ha fizetőképes vagy nincs is tartozása, akkor végelszámolással, ha nem fizetőképes, akkor felszámolással szüntethető meg.)

Bármely esetben szükséged van egy ügyvédre és a könyvelődre.

2011. nov. 25. 20:21
 2/2 anonim ***** válasza:
és nézd meg a pályázati elsz feltételeket is, lehet hogy nem megengedett a tul váltás x évig, különben vissza kell fizetni. Ha támogatást mostanában vettél fel, azt se hiszem hogy csak úgy szankció nélkül végelszámolhatnál..
2011. nov. 25. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!