Hogyan kell igy üzletet nyitni?
Van egy családi kft-nk, ahol be vagyok jelentve 8 órában. (munkahelyteremtő támogatást kaptunk, és inkább én vagyok bejelentve minthogy felvegyük valakit.
Nos szeretnék nyitni egy üzletet, arra lennék kiváncsi hogy mivel van 8 órás állásom, akkor ugye nme kell járulékot fizetni ha saját boltot nyitok? Mi a menete? Lehet ebben a cégban is bőviteni a tevékenységet, vagy csináln kell uj céget?
Saját bolt nyitása esetén természetesen fizetned kell, más nem, ha magánvállalkozó vagy, akkor már a SAJÁT járulékaidat is fizetned kell, ha bevételed van, fizetned kell, stb.
Saját üzlet? Mivel foglalkozik a családi cég?
Ha nyitsz egy üzletet akkor ki fog benne dolgozni?
Ha nem te, akkor az illetőt be kell jelenteni és fizetni kell utána a járulékokat.
Ha te, akkor téged kell bejelenteni, mellékállásként (és annak megfelelő járulékot is fizetni kell).
Hogyan papíroznád le a 2 munkahelyet? Jelenléti ívet mindkettőben vezetnéd, egymástól eltérő időpontokban?
(Egyértelmű számomra, hogy a családi cégben "nem dolgoznál" csak papíron vagy bejelentve, de papíron annak is tisztának kell lennie.)
Újra én:
"Nos szeretnék nyitni egy üzletet, arra lennék kiváncsi hogy mivel van 8 órás állásom, akkor ugye nme kell járulékot fizetni ha saját boltot nyitok?"
De igen, kell.
Értem én, hogy nem szeretnéd, vagy azt szeretnéd, hogy ne kelljen, de kell.
Ha évente 1 millió pluszjövedelemhez jutsz, tegyük fel a boltod bevétele 1 millió, adózni kell.
Ha te magánkeresőként évente 1 milliót keresel, szintén adóznod kell. Nincs az az isten, hogy ne kelljen adóznod:) Azaz van, de az eléggé a feketegazdaság szagú a dolog, és nem biztos, hogy érdemes belevágnod, ha nem értesz hozzá.
Vállalkozást hosszú távon csak akkor tarthatsz fent, ha NYERESÉGES, ha magad alkalmazottja vagy, akkor a bevétel + saját fizetésed adóját, járulékát fizetned kell. Emellett számíts ellenőrzésre, hogy ha munkahelyteremtő támogatásban vesz részt a cégetek, aminél te vagy bejelentve, és még elkezdesz "magánakcióba"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!