Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hol kezdhetünk Európában új...

Hol kezdhetünk Európában új életet?

Figyelt kérdés
Mindketten felsőfokú végzettségű szülők vagyunk és nem tudunk előbbre jutni. Nekem 32/N német bölcsész diplomám van és több területen van munkatapasztalatom (idegenforgalom, ügyintézés, pedagógia) páromnak 34/F műszaki szakoktatói végzettsége van (kitűnő asztalos vállalkozó volt évekig) Elegünk lett a folyamatos fizetéscsökkenésből és a kilátástalan életből... Egy majdnem két éves gyermekkel vágnánk neki Európának még talán messzebbre is mennénk. Van egy kis tőkénk, de még félünk hitelt felvenni. Szülőknél lakunk és egyre nehezebb... Merre induljunk, hol érdemes kezdeni?????
2011. szept. 20. 09:03
 1/8 anonim ***** válasza:
svájc?
2011. szept. 20. 09:07
 2/8 A kérdező kommentje:
én első ízben Spanyolországra gondoltam, (meleg van...) vagy most ott is nehéz???
2011. szept. 20. 09:30
 3/8 anonim ***** válasza:
Sehol se leányálom az élet, de annyival jobb, hogy ott tudsz spórolni, én német nyelvtudással olyan területre mennék ahol németül beszélnek, ott könnyebb a beilleszkedés
2011. szept. 20. 09:49
 4/8 anonim ***** válasza:

Spanyolország most és már évig biztosan felejtős, mert 22%-os a munkanélküliség!

Ha tudtok németül, akkor valamelyik német nyelvű országot próbáljátok meg. Ott sokkal magasabb az életszínvonal mint a déli országokban.

2011. szept. 20. 09:55
 5/8 anonim ***** válasza:
ha már ennyire marhára okosak, és intelligensek vagytok mind a ketten, azt azért lecsekkolhatnád, hogy hol mekkora a munkanélküliség.
2011. szept. 20. 10:28
 6/8 anonim ***** válasza:

"Spanyolországra gondoltam, (meleg van...)"

Háh :D Ezen jót röhögtem. Ha fázol költözz Szegedre, a Jászságba vagy a Kiskunságba, egyből meggondoljátok majd, ne félj. Amúgy én a jelenlegi helyzetbe biztos nem mennék sehova csak úgy látatlanba. Lehet külföldön keresni munkát, de csak a biztosra szabad kimenni. Annak hogy kiköltöztök és hónapokig hoppon vagytok (majd hazajöttök párszázezerrel kevesebbel) semmi értelme. Egyébként ha itthon kilátástalan az élet akkkor ott is az lesz, vagy mégis mit akartok elérni azzal hogy kiköltöztök? A gyereknek pláne nem lesz jó.

2011. szept. 20. 14:35
 7/8 anonim ***** válasza:

Mivel van gyereketek, ezért jól gondoljátok hogy kimentek-e valahova. Azt a 2 éves gyereket bölcsibe kell járatni ami nyugaton nagyon drága. (pl. itt Angliában is nemrég volt egy cikk, miszerint a minimálbéres szülők csak heti 2, max. 3 napot tudják a gyereket otthagyni a bölcsödébe vagy óvodába ). Annak nagyobb értelme lenne, ha előbb valamelyikőtök kijönne egyedül(az akinek jobb a szakmája és nyelvtudása.) És majd mikor egy kicsit belerázodik a helyi életbe akkor mehet utána a család. A férjednek több esélye lehet munkát találni, de nyílván nem oktatóként, hanem asztalosként. A jó szakembereket keresik. Azt pedig hogy neked bölcsész diplomád van, gondolom nem kell mondani, hogy avval kitörölheted! Az sem otthon sem külföldön nem ér semmit. De mivel jó az angolod, és van tapasztalatot idegenforgalomban és ügyintézésben, abban találhatnál állást. Bár attól is függ, hogy az idegenforgalmon belül mit csináltál. (Mert ha pincér, pultos, konyhai kisegítő, szakács voltál akkor nyert ügyed van, mert a válság ellenére ezekre mindig nagy az igény.)

Szerintem a legnagyobb baj az, hogy nincs olyan kézzelfogható végzettséged, amire kinn igény lenne. Mert egyrészről keresik a kétkezi munkásokat, takarítókat, konyhai kisegítőket, mosogatókat, másrészről a magasan képzett mérnököket és mindenféle informatikai végzettségű embereket.

2011. szept. 20. 15:34
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkitől, mindegyik nagyon hasznos volt! Különben a Balatonnál lakunk,és most ott is nagyon nehéz a megélhetés. Tudom, mi az a meleg, de a Tiszánál is kell havi 7-8 hónapot fűteni. Most nem az a lényeg milyen kényes vagyok, és milyen fázós, de ha már elmegyek ezer kilométerekre legalább napos meleg hely legyen. Azért ez az ötlet volt az első mert egy német ismerősöm felajánlott magyar albérleti áron pár hónapra a lakását Torreviejaban. Németország logikusabb lenne a németem miatt, de ott már próbálkoztam, utáltam azt a rideg hideg helyet, főleg a légúti problémáim miatt. Nem tudom... elég nehéz....
2011. szept. 21. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!