Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Gyesen lévő munkavállaló...

Gyesen lévő munkavállaló költségei, kötöttségei?

Figyelt kérdés

Most indult vállalkozásom van és egy kishölgy dolgozik velem. Kérdéseim egyszerűek (bocs, de tényleg most kezdek mindent, ezért a kérdések):

- ha a hölgy elmegy szülési szabadságra és emiatt nem tud nálam dolgozni, illetve nem tudok olyan munkát adni neki, amit tudna végezni otthon, akkor mit kell nekem utána fizetnem?

- nyilván a helyére akkor mást kell alkalmaznom, ezt megtehetem?

- gyes után vissza kell feltétlenül vennem? (azért fontos, hogy tudjak mit mondani a "helyettesnek")

2011. szept. 14. 09:39
 1/1 anonim ***** válasza:

1: mivel szülési szabadságon lesz, így semmit nem kell neked fizetned. Szülés előtt azonban tp-en lesz, tehát a tp-e 1/3-ad része téged terhel előtte pedig a betegszabadság teljes egészében

2: persze felvehetsz helyette mást

3: gyes után a felgyülemlett szabadságait először ki kell adnod. Ez több hónap is lehet. Ha nem tudod visszavenni, akkor a rendes felmondás szabályai az irányadóak. (felmentés, végkielégítés)

Az MT most módosult az alábbiakban (is):

A kismamák felgyülemlett szabiját ki is lehet fizetni.

Amennyiben a kismamát részmunkaidőben visszaveszed és egy évig minimum foglalkoztatod akkor járulék kedvezményt kapsz (27% helyett 20%)

Remélem segítettem!

Üdv

2011. szept. 14. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!