Mit csináljak? Átverés lehet? HELP!
11/23 A kérdező kommentje:
Jaja most,hogy utána olvastam a google-ba pont egy hasonló esetről olvastam...hogy kérték a számlaszámot,aztán ott is volt valami a kártyán,valami CIB-BANK meg az összeg,csak hogy külföldön mióta van CIB-BANK kötőjellel? meg hogy az összeg amit küldtek rajta sincs,csak csalás..hát ez durva am emberek,köszi a segítséget,ez életmentő volt szerintem!!
A nigériai csalás nem úgy indul, hogy ők keresnek meg egy levéllel, hogy kapsz sok pénzt, ha megadsz nekik ilyen-olyan adatokat...
Ez itt tök más szerintem.
Mondjuk kicsit fura, hogy miért kell egy amerikainak magyar mobil, de ettől függetlenül ha megadod a számlaszámod, és nem küldesz neki semmit, amíg nem érkezik meg az összeg, szerintem Te semmi sem bukhatsz a dolgon!!!
2011. szept. 5. 12:26
13/23 A kérdező kommentje:
külföldön is van cib....a nigériai csalásnak több formája van
googlizzatok rá az email címre és tadammmm...nigériai csaló
2011. szept. 5. 12:29
Ez a csalás úgy működik, hogy te megadod a bankszámlaszámodat és a nevedet ő meg photoshoppal csinál egy "átutalási bizonylatot", aztán elkezd sürgetni, hogy neki nagyon nagyon NAGYON sürgős a telefon, küldd el azonnal. És majd 2-3 napm úlva (nemzetközi utalás) úgyis megjön neked a píz. Persze sose jön meg.
2011. szept. 5. 12:41
16/23 A kérdező kommentje:
ígyvan! sajnos ez szerintem is így működik:S
Ha megjön a pénz akkor küldöd, ha meg nem akkor nem. Expresszen nem tud negatív értékelést adni vagy ilyesmi úgyhogy nincs mitől félned. Egyébként tényleg fura hogy USA-ból nem gondolt például VÁM-ra és a postázási nehézségekre, magáról a termékről és adatairól nem is beszélve. Ha ezekről még nem esett szó a leveleiben, csak magáról a pénzről akkor csalást gyanítok.
2011. szept. 5. 15:44
USA-ban egy mobil filléres dolog, minden sarki boltban kapható. Amelyik amerikai tud írni olvasni (tehát a lakosság ~ 80%-a....) az nem rendel külföldről semmit.
2011. szept. 5. 16:30
Vigyázzatok, nem csak telefont akar így venni, a fiam akart valamit eladni a neten (szintén expressz), szerintem ugyan ez a pasi válaszolt.
Nem adtuk meg a bankszámlaszámot!
2011. szept. 5. 17:59
20/23 A kérdező kommentje:
Énsem adtam meg,sőt nem is fogom!!
Figyeljen oda mindenki az ilyenekre,sajnos ilyenek az emberek néhol:S:/
Kapcsolódó kérdések: