Ha diákként akarok vállalkozó lenni, akkor mennyit kell fizetnem a bevételem után?
Még egy évem van a gimiből. 18 már elmúltam.
Azt értem, hogy nem kell járulékokat fizetnem, ami kb. 35 ezer lenne, de akkor mit kell? Olvastam, hogy vállalkozói kivétet kell fizetni, de nem értem mi az.
Ha egy hónapba keresek mondjuk 50.000-ret, akkor abból mennyit kapok kézhez?
Akkor ne is csináljak semmit? Mással nem nagyon tudnék pénzt keresni, és ezt szeretem is csinálni. Jobban megéri, mint a diákmunka, ami egyébként a közelbe most nincs is.
Vagy rizikózzak tovább?
Még pár embert majd megkérdezek, aki így csinálja, hogy mennyire éri meg neki.
Kb. 50.000Ft a nyáron volt belőle havonta. Egyre többet keresek vele, de most iskola mellett nem tudom mennyi időt tudok rászánni.
Utolsó vagyok:
Ha mindenképp ragaszkodsz hozzá akkor dobj össze egy kollekciót képben illetve fizikailag az ékszerekről. Nézz körbe hol lehetne elhelyezni, illetve ki az aki forgalmazná pl. bizományban úgy, hogy neked is megérje illetve ő se bukjon. Persze tudd időben teljesíteni az igényt ha kell. Ha a kollekció remélhetően fogyna.
Megkérdeztem valakit, aki szintén ékszereket csinál vállalkozóként, hogy mennyit kell a nyereség után fizetni. Azt írta, hogy neki papíron még nincs bevétele, mert mindent elkönyvel költségnek. laptopot, fényképezőt, alapanyagot, meg még sok mindent.
Akkor nekem is megérhetné így. Arra is gondoltam, hogy e-bayről pl. veszek alapanyagot, és eladom itthon másnak azt drágábban. Akkor még azon is keresek, és még nem is kell annyit adóznom. Vagy ez megint csak nem így megy?
Jól mondod, ez nem így megy...papíron.
Szóval...ahhoz hogy a NAV észre se vegyen, ne legyen nagy forgalmad. Ha meg százezres bevételeid lennének egy hónapban, akkor majd megéri legálban csinálni. Pl.: A vaterás üzletek után is kellene adót fizetni...szted ki az a hülye aki fizet egy fillért is néhány ezer-tízezer forintos bevétel után? :)
Az a lényeg hogy minél nehezebben lehessen kiszúrni téged ameddig kicsiben csinálod, de 50E-ért nem éri meg vállalkozónak lenni még diákként sem.
Én is üzletelek amivel tudok, nappalis vagyok de egy fillér adót nem fizettem még be(pedig volt hogy bőven 6számjegyűt kerestem)...
Tudod ez a sok adó mind azért van hogy eltartsuk azokat akik nem képesek magukat eltartani. Na már most, mi , akik vállalkozunk pontosan azért csináljuk mert önfenntartóak vagyunk. Az üzleti könyvek egyik alaptörvénye, hogy a vevőidet elégítsd ki 110%ban, aztán magad és a maradék lehet az államé. Mert ha meg is büntetnek a vevőid fognak "kihúzni" a sz*rból :)
A lényeg, hogy szerintem csináld kicsiben gimisként és akkor nem lesz semmi gond.
A vaterás eladások után nem is akarok adózni. Nem is szólhatnak érte, mert azt mondom majd, hogy a maradék alapanyagot adom el, vagy azt, ami már nem kell. Így meg ha jól tudom havi 700.000-res bevételig nem kell adózni.
Az a baj, hogyha elkapnak, akkor már vállalkozó sem lehetek utána. Meg persze fizetni sem akarok büntetést.
Szerintem akár a havi százezer bevételem is meglesz, főleg karácsony előtt. Meg külföldön is talán kezd beindulni a boltom. Ott jóval többért adok mindent. Meg majd vásározni is akarok.
Nem tudom, hogy akkor most adózzak-e, vagy folytassam tovább így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!