Egy 13 éves lány árulhat saját készítésű ékszereket a Meskán?
Kik árusíthatnak a Meskán?
Bárki, aki regisztrál az oldalon és valamely képzőművészeti, iparművészeti vagy népművészeti technika alkalmazásával készít különböző alkotásokat; és az eladásra szánt termékeinek, illetve ezek bemutatásának minősége megfelel a Meska Felhasználási Feltételeiben megfogalmazott alapvető minőségi követelményeknek.
Az újonnan megnyitott boltok a Meska szerkesztőinek jóváhagyásával kerülnek aktív, azaz mindenki számára látható státuszba.
De ez nem írja a kort. Ezért kérem a segítségeteket.
Nem a meskaval van a gond az esetedben, hanem az adóhatósággal.
A saját készítésű termékek árusítása üzletszerű tevékenység, adószám kell a folytatásához és adózni is kell utána.
Erre a fajta tevékenységre nem válthatsz ki adószámot, mert még kiskorú vagy.
Van fenn a meskán egy eladó, aki árulja a tevékenység folytatásához szükséges tudnivalók összefoglalóját. Abban gondolom megtalálsz minden feltételt ami ahhoz szükséges, hogy akár a meskan, akár máshol árulhasd az ékszereket amiket készítesz.
Szia!
Én 14 voltam, mikor regisztráltam a Meskára - és árusítottam is. Mivel a leírásban nem találtam erre vonatkozó korlátozást, gondolom ez legális volt - de hát sehol nem kérdezték, mennyi idős is vagyok :) Szerintem ez nem nyilvánul olyan értelemben vett "munkának", mint mondjuk beülni a kassza mögé, vagy irodai melót végezni.
Különben meg: mégis, ha egy vásárlód észreveszi, milyen fiatal vagy, mit csinál? Feljelent? xD
Sok sikert a meskázáshoz! :)
Amit az első ír, az a munkaviszony létesítésére vonatkozik: 16 év fölött lehet, 15 év fölött szorgalmi időszakon kívül (pl. nyári szünet) szülői engedéllyel.
Ahhoz csak adóazonosító jel szükséges, adószám nem.
Ha az adóhatóság a vatera után a meskan is elkezd vizsgálódni, kezdhetitek az aggódást.
Nem kell, hogy feljelentsen bármelyik vevő, vagy akárki más.
ez szerintem elmegy művészeti tevékenységként - ha igen, akkor kiskorúként is csinálhatod, viszont csak szülői felügyelettel, mivel sem írásbeli, sem szóbeli szerződést nem köthesz
de az adóhatóság szívesen ad felvilágosítást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!