Mért nincs több cukorgyár Magyarországon?
Mert olcsóbb a külföldről behozott cukor.
Régen volt egy csomó cukorgyár.
A cukorgyárak külföldi tulajdonban voltak, akik máshol is gyártanak cukrot, nemcsak MO-n.
Az EUs cukorgyártási kvótánk a régen itthon termelt cukor mennyiség egynegyede. Akkor importáltuk a megtermelt mennyiség kb. negyedét. Most a felhasználásunk kétharmadát exportálni kell a cukorkvóta miatt. (csak annyi cukrot gyárthatunk, amennyi a kvótánk)
Azért nem termesztik a cukorrépát, mert nem tudják értékesíteni. Egyszerűen nem tudják kinek eladni. Az egy megmaradt cukorgyárnak elég az, amit a környékén termelnek. A többi cukorgyárat meg bezáratták (a szerencsit pedig rögtön utána le is bontatták) a tulajdonosok.
Kb. 2 hete volt erről cikk az Észak-Magyarországban. Lehet, hogy a boon-on, vagy a digitális északban megtalálod.
Az egyik cukorgyárat a beszállítókkal tették tönkre.
Módszer: felajánlani 5 évi nettó bevételt ha nem szállítanak. Hanyatt-homlok rohantak a pénzért. 3 év múlva már csak mutogatni tudtak a beszállítók, hogy hol a bevételük. Nincs, mert amit kaptak pénzt elb..k. Új dologba egy szántón nehéz belevágni mert lehet, hogy másra gazdaságosan nem alkalmas illetve az új terméknek más gépek, berendezések kellenek. A tulajt aki már külföldi volt meglepte, hogy ennyire őrültek. De neki megérte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!