Mennyit kérjek hajvágásért?
Nemrég végeztem el a fodrászképzést (felnőttképzésen, vidéken), és jövő héten jön egy ismerősöm, akinek vágnom kell a hajából meg melíroznom.
Hosszú, hátközépig érő haja van, viszont csak simán a végéből kéne néhány cm-t vágnom, tehát nem egy konkrét frizurát kéne csinálnom. (Árkalkulációt nem tanultunk...)
Szerintetek mennyit kérjek tőle ezért? Mert ugye a hosszú haj vágása drágább, de ha csak a végéből kell vágni, és simán egyenesre szárítani, azért kevesebbet kérjek?
Én ezért (mosás, vágás,melír) kifizetek itt Budán 15 ezret. De az szalon, adózik, jó anyagokat használ.
Nem tudom talán a felét?
Mivel most végeztem, nincs kiváltva még az iparűzésim:P és mivel egy kis faluban lakom, hosszú hajért mosással+szárítással együtt 1500-at kérnék, középhosszúért 1200, rövidért 1000-et. (Ezek ugye még ilyen "bevezető" árak még.)
De szerintetek ha csak a végéből vágok egyenesre, az mennyit ér?
Én ugyan abszolút nem értek hozzá, de szerintem a hosszú haj vágása nem azért drágább, mert "többet" kell belőle vágni (az ollónak az olyan mindegy...), hanem mert több sampon kell rá, több ilyen mindenféle krém, amit rákennek a fodrászok... Szóval logikusan úgy gondolom, hogy drágább olyasmi miatt lehet, amiből effektív többet használ.
Ha így gondolkodunk, teljesen mindegy, hogy hány cm-t kell levágni belőle, nem ezen múlik az ára. (Főleg, hogy ennyiből pl. rövid hajból is le lehet vágni 10 cm-t, hosszúból is le lehet vágni 2 cm-t, de ahol legalábbis én voltam, még sosem ezen múlt az ár.)
Persze tévedhetek.
Kösz az eddigi válaszokat!
Igen, persze a sampon stb. anyagára is számít, csak azért gondolkodtam el, mivel az egyhosszvágásban jóval kevesebb munka van.
ne így állj neki:
számold ki, hogy mennyi az anyagköltség és a munkaidő...az anyagköltséget berakod az árba + a munkaidőd költségét is (legyen mondjuk 1000 Ft/óra)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!