Hogy adózzak az eladott termékek után, ha nekem sincs róla papírom, honnan vannak?
Ezért megb@sznának, hiszen ez fekete import, ha számla (és VÁM + ÁFA) fizetés nélkül importálsz külföldről.
Amúgy nekem még a kínaiak is küldenek számlát - ha kérek.
Jó, én ezt értem, hogy nem lehet, az volt a kérdés, hogy HOGY LEHET adózni??
Érdkelni azért nem érdekelt eddig, mert magamnak rendelek minden félét, ami kell, úgy tudom ez legális. Viszont azért is írtam, hogy elméleti a kérdés, hogy ha eladni szeretnék, az után hogy tudok adózni? Vagy a külföldől rendelés kilőve, ha nem adnak számlát? :-(
Unión kívülről érkezőkre vámot kell fizetni, ami elég magas. Kis tételnél gyakorlatilag a szállítási költségeket nézve nem nagyon éri meg.
Adózni az eladott termék után kell, magyarul neked kell számlát kiállítanod és az alapján..
Ilyenkor az a teendő, hogy rendelsz, kérsz számlát. a számlával mikor megérkezik elmész a VÁM-ra és befizeted a VÁM-ot és az ÁFÁ-t a termékre.
Ha olyan a termék lehet, hogy engedélyeztetni kell a termék EU-n belüli forgalmazását (pl. élelmiszer, elektronikai cikk, stb..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!