Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mibe fektessem majd a pénzemet?

Mibe fektessem majd a pénzemet?

Figyelt kérdés
2 év múlva jutok hozzá a pénzemhez ( 5 000 000 Huf) szerintetek mibe lenne érdemes befektetni; tőzsdére és hasonló dolgokra nem vagyok kíváncsi, mert nem szeretnék bukni. Gondolkodtam, hogy veszek egy földet és azon termesztek valamit, de nem tudom, hogy jó ötlet-e, vagy egyáltalán megérné.
2011. jún. 23. 14:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Ingatlan nagyon rossz befektetés mostanság. Albérletre meg pláne...

Tegyük fel az első hozzászóló elméletét:

5M-ért veszel egy lakást, ami hoz havonta 50e forintot. (ebből alap esetben adózni kéne, de most az egyszerűség kedvéért mondjuk azt, hogy nem kell).

Így 100 hónap a 100%-os megtérülés, tehát durván 8,5 év.

De egy kiadó lakást a valóságban tatarozni / karban tartani kell, mert egy lepukkant lyukat senki nem vesz ki. Ha van benne fűtés / melegvíz / konyha és valami elromlik azt a főbérlőnek kell megcsináltatnia... Tehát a valóságban a 100%-os megtérülés 11-12 év. Tehát jóesetben 11 év alatt térül meg a befektetésed! Ez évi 9%-os kamatot jelent - hogy úgy mondjam. Ez rettentő pocsék. Ennyit még egy kockázatmentes hosszútávon lekötött banki vagy értékpapír befektetéssel is kapsz, de:

- Nem kell egy percet sem foglalkozni vele

- Sokkal kisebb a kockázata, mint egy lakásnak

- Nincs vele munkád.

2011. jún. 23. 15:52
 12/21 anonim válasza:

Kedves Utolsó!

Első vagyok, és az is én voltam aki a lekötést is felvette mint ötlet.

Számold bele azt is, hogy most a válság miatt szinte felére estek az ingatlanok árai. Emelett, még keresni lehet olyat is ami még áron alul eladó problémák miatt.

De ez a helyzet változni fog! Lassan kezdenek az árak visszaállni a normál állapotára.

Ha jó lakást veszel, és jól körül nézel 10 év alatt meg három-négyszerezheted jelenleg a pénzed! A bérleti díjjal együtt persze!

És én mondtam az 50 ezres lakbért példának. De ennél drágábbak a lakások. pl egy olyan amit linkeltem 60-70 ezer jelenleg Pesten. Tegyük fel ebből 20 ezer havi a karbantartás, több nem lesz. Már a havi 50 úgyis megvan tisztán.

És mindig van egy lakásod! Aminek mindig megmarad az értéke. Magában pénzben tartani a vagyont nem igazán jó! Mert tudod.. a forint csak értéktelenedik. Euró.. hát még nem lehet tudni mi lesz vele.. Akkor is inkább már arany!

2011. jún. 23. 16:00
 13/21 anonim ***** válasza:

Nem, nem fognak feljebb menni az ingatlan árak. Sőt, majd ha megkezdődik a nagy kilakoltatási hullám akkor még lejjebb fognak menni. És egy jódarabig nem is fognak felfele kúszni.

Elég sok ingatlant adok ki, egy olyat, mint az általad linkelt 40 nm-es lyuk még a belváros szívében sem lehet 70K-ért kiadni. A külvárosban meg pláne nem.

A vételár megháromszorozása pár év alatt pedig teljes non-szensz, ahhoz hatalmas balekot kell fogni, de arra nem lehet alapozni...

2011. jún. 23. 16:08
 14/21 anonim ***** válasza:
BEFEKTETÉSI ARANY
2011. jún. 23. 16:18
 15/21 anonim ***** válasza:

klikk alább

http://www.youtube.com/watch?v=YyEhGusNhf4

lekötés helyett

2011. jún. 23. 16:21
 16/21 anonim ***** válasza:

"Ha jó lakást veszel, és jól körül nézel 10 év alatt meg három-négyszerezheted jelenleg a pénzed! A bérleti díjjal együtt persze!"

Ezen én is jót nevettem!

2011. jún. 23. 16:32
 17/21 A kérdező kommentje:
Én nem nevettem, mert nem jutottam előrébb...:S
2011. jún. 23. 16:48
 18/21 anonim válasza:

Elég sok ingatlant adok ki, egy olyat, mint az általad linkelt 40 nm-es lyuk még a belváros szívében sem lehet 70K-ért kiadni. A külvárosban meg pláne nem.

Drága okoska nem vagy tisztába az árakkal. Na nézz csak utánna egy ilye lyuk mennyi is a belvárosban.. ami legalább ennyire kinéz ÁTLAG árról beszélünk. 50 ezer körül kapsz egy szobást, esetleg galériást a belvárosban!

2011. jún. 23. 17:17
 19/21 anonim válasza:
És a nevetős arc! Nem egy ismerősöm csinálta ezt meg! Rövid időn belül. min megkétszerezte! Okosan kell csinálni ennyi! És érteni hozzá mi hol mennyit ér, és türelemmel keresgélni... ÉS NEM HASBÓL BESZÉLEK
2011. jún. 23. 17:19
 20/21 anonim ***** válasza:

17:17

@

Oké, ahogy gondolod. Csak így helyből az első 50 találat az interneten a 6-7-8-9-11 kerületi albérletekben 1000-1500 / nm áron futottak. Pedig az eléggé belváros.

De te tudod, úgyhogy biztos igazad van ;)

2011. jún. 23. 21:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!