Ahhoz, hogy saját lakóparkom lehessen, étteremmel, mit kell tennem?
19 éves vagyok, most tudnék tovább tanulni, 10 éves korom óta ez az álmom, de senkihez nem tudok tanácsért fordulni, mégsem akarom föladni ezt.
"Ezeket nem egy ember szokta csinálni. És nem az első vállalkozásukként."
Minden ember egyedül kezdte, egy első vállalkozással. Én most itt vagyok egyedül, és ezt szeretném elsőnek.
A kérdésed kissé értelmetlen mi az, hogy saját lakópark? Ha valaki lakóparkot épít, azt értékesítési céllal teszi, tehát a sajátja szerencsés esetben addig marad, amíg építés alatt van. A lakóparkokban pedig nem jellemző, hogy étterem legyen.
Ha ingatlanberuházó akarsz lenni, akkor valamilyen közgazdasági egyetemet végezz el, esetleg építészmérnökit, de ehhez nem is annyira végzettség kell, mintsem tőke.
Ha étterem tulajdonos akarsz lenni, akkor vendéglátóipari iskolát végezz, mert éttermet csak akkor érdemes csinálni ha tényleg ért hozzá az ember, de természetesen ehhez is tőke kell.
Már a kérdésben leírod, hogy milyen válasz nemérdekel, holott egy ilyen vállalkozáshoz CSAK pénz és kapcsolat kell.
Vagy meg tudod csinálni a kivitelezést saját PÉNZBŐL, akkor tiszta sor (bár több százmilliós beruházások esetén ez azért meredek...) vagy megcsinálod MÁS PÉNZÉBŐL, ilyen esetben kapcsolat kell hozzá befektetőkhöz.
Ezen kívül semmi más nem kell hozzá...
Köszönöm a válaszokat, volt köztünk nagyon hasznos, és kevésbé hasznos is. Azért mondtam, hogy ez a két fajta válasz nem érdekel, mert tegyük föl, hogy rengeteg pénzem van, annyi amennyi bármire, tényleg bármire elég, mégsem tudom, hogyan lehetne lakóparkom, mert nem tudom kihez kell mennem. Így aztán nem túl kecsegtető, hogy ülök otthon a rengeteg pénzemmel, mert abból lakópark nem lesz.
Annak aki pedig azt írta, hogy étterem nem szokott lenni, csak annyit, tudod Te, hogy mik az én elképzeléseim? Látod az álmaim? Mi jogon közlöd, hogy nem szokott lenni? Az enyémben lesz.
"tegyük föl, hogy rengeteg pénzem van, annyi amennyi bármire, tényleg bármire elég, mégsem tudom, hogyan lehetne lakóparkom, mert nem tudom kihez kell mennem."
Hogyhogy kihez kell menned? Te ennyire gyerek vagy még?
Szerezned kell egy telket hozzá (jó nagyot). Meg kell venni.
Utána egy tervezővel (ilyen mértékű beruházásnál több tervezővel, méginkább egy tervező irodával) megterveztetni az egész komplexumot, lehetőleg előre úgy számolva, hogy a végleges mérethez legyen minden igazítva (tehát simán lehet első körben csak 1 sornyi házat felhúzni a 3-ból, de a közműveket - utakat - parkolást - stb. mégis a 3 sor házra kell kivitelezni, mert ez utólag lehetetlen).
Ezek után vagy felkeresel pár kivitelező céget árajánlatért (elég amatőr megoldás) és megcsináltatod a legjobbakkal (ár-érték), vagy alapítasz egy saját építési vállalkozást és megcsináltatod a saját vállalkozásod keretein belül, amivel megspórolod a kiviteleződ árrését. (és azt a rengeteg anyagot és időt amit ellopnának tőled)
Természetesen be kell szerezni az építési és közművesítési engedélyeket a földhivataltól, a közművektől és a sóhivataloktól mindeközben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!