Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha kiváló zenét szerzek,...

Ha kiváló zenét szerzek, hogyan, kinek lehet eladni, hogy legyen belőle lóvém?

Figyelt kérdés
Normális válaszokat kérek! Nem Babi néni, nem bikicsunáj, nem medvedisznóember és nem vagyok terhes! :P
2011. ápr. 20. 13:45
1 2
 1/16 Bence87 ***** válasza:
Első körben ne akard eladni, hanem válj ismertté. Tedd fel Youtube-ra, és hirdesd mindenféle helyen, de ne kérj érte pénzt. Miért fizetne bárki is, amikor azt sem tudják még, ki vagy?
2011. ápr. 20. 15:27
 2/16 A kérdező kommentje:
Nem érted, nem "sztár" akarok lenni, nem az a szándékom hogy én adjam elő őket, hanem nyersanyagokat állítanék elő, amit ilyen meg olyan előadók befuttathatnak.
2011. ápr. 20. 15:51
 3/16 anonim ***** válasza:
Mutass egyet a kiváló zenéidből és folytatjuk a beszélgetést!
2011. ápr. 20. 17:52
 4/16 A kérdező kommentje:
Az üzenetet elküldtem, a válaszod majd ide írd :)
2011. ápr. 20. 19:31
 5/16 anonim ***** válasza:
A kiválótól még azért messze van, de azért nem rossz. Viszont sokat kell még fejlődnöd, hogy valaki fizessen neked zeneírásért, és nem ártana ha iskolai körülmények között tanulnád (egyetem).
2011. ápr. 20. 20:11
 6/16 A kérdező kommentje:

Egyetem???? Ez most valami vicc?

A zenei tehetség, meg az abszolút hallás aztán végképp nem egy papírrongy feltétele. Most komolyan, akinek nincs diplomája, annak alapból szar a zenéje? :D

Azért gondolom amúgy hogy sikeres lennék nyersanyag-írónak, mert ismerem a magyar zene színvonalát, hallom a rádiót eleget. Hát...béka segge...ezeknél igazából nem is nehéz jobbat csinálni. Csak azt nem tudom, hogy kinek, hogyan adjam el a nyersanyagot, hogy csináljak belőle pénzt.

2011. ápr. 20. 20:14
 7/16 anonim ***** válasza:
Ha jól értelmezem te megírsz X szöveget amit egy előadó/énekes bemutat, és felénekel. igazából sztem a legkönybb ha kapcsolatba kerülsz énekesekkel és megbeszéled velük bemutatod stb. Esetleg az énekes dalszövegírójukkal. Ezek "szellemi termékek" ezekhez én nem értek annyira hogy lehet belőle "lóvé" viszont ha úgy érzed hogy van hozzá tehetséged akkor sztem menj el színházba ott is írnak szöveget és ott majd adnak lóvét neked mint diákmunkaként, hisz itt a nyár. Ha mindenáron ezzel akarsz érvényesülni akkor pedig könyvelő...
2011. ápr. 20. 23:31
 8/16 A kérdező kommentje:
Nem szöveget írok, pont azt nem...én dalt írok, mármint zenét.
2011. ápr. 21. 00:20
 9/16 anonim ***** válasza:

Milyen magyar zene színvonaláról beszélsz? Nem tetszik a popzene? Akkor kapcsolj MR2-re vagy a Kossuthra. Ha azok sem tetszenek, akkor neked valami nagyon kifinomult zenei ízlésed van. :)

Az arcodból vegyél vissza egy kicsit :) A zenédre azt is mondhattam volna, hogy borzasztó, nincs benne semmi kreatív, ezerszer hallott fordulatokkal van tele. De nem mondtam, hogy ne vegyem el a kedvedet, mert gondolom vagy olyan 16 éves és még van időd fejlődni.

A abszolút hallásnak semmi köze nincsen a zeneszerzéshez. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy egy szemüveges ember rosszabb festményt tud festeni, mint egy aki nem szemüveges.

És nem, az egyetem nem vicc. Ha olyan ultraszuper tehetséges és zseniális lennél, hogy neked nem kell egyetem, akkor nem tennél fel ilyen kérdést, mert már rég felfedezett volna egyik zenetanárod. Az egyetemen hatalmas ismerettségre lehet szert tenni, és ha jó vagy, akkor jön az ismertség. Megkérdezhetem, hogy milyen hangszeren játszol?

2011. ápr. 21. 16:43
 10/16 A kérdező kommentje:

Arról a színvonalról beszélek, hogy manapság jó zenét nagyon nehéz előállítani, a legtöbbeknek nem is megy. Az Edda, a Republic és az Omega ideje lejárt, helyette mindenféle X-faktoros meg kamusztáros selejtkutatóst kapunk, aki kottát se látott még életében, vagy ha igen, lefújta azonnal chemotoxszal. Az olyanokról pedig már nem is beszélek, mint SP meg Justin Bieber. Nem, nem tetszik.

Félreértettél valamit - nem azt mondtam, hogy én csinálom a legjobb zenét, csak azt, hogy igen jó zenét csinálok. Az olyanokhoz képest, mint a Final Countdown vagy a Bohemian Rhapsody, valóban nem túl jó, viszont a mai átlaghoz igen. Írhattad volna, hogy szar, de nem lenne igazad. Az meg, hogy semmi kreatív,ezerszer hallott...tudnál mutatni csak egy zenét, ami annyira hajazna az enyémre? :)

Az mellesleg nem igaz, hogy az abszolút hallásnak semmi köze a zeneszerzéshez. Valóban nem létfontosságú,de nem rossz, ha van. Mozartnak volt abszolút hallása, Schumannak nem volt.

Zenetanárom nincs, soha nem is volt ,a gimnázium után. Teljesen autodidakta módon, számítógépen csinálom a zenét. A konzervatóriumban mellesleg csak komolyzenei szak van, én meg olyannal nem foglalkozom.

Amúgy játszottam háromféle hangszeren is - zongorán,furulyán,trombitán. A számítógépre azért tértem át, mert egy alap MIDI program is 127 különböző hangszert tud kezelni több szólamban egyszerre, jobb megoldás ez, mint saját zenekart fogadni...

2011. ápr. 22. 00:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!