Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Kftnk-nek apeh tartozása van,...

Kftnk-nek apeh tartozása van, a könyvelő azt mondja, hogy a két tag a magánvagyonával is felel csődeljárás esetén, minimum a törzstőke összegével. Eddig úgy tudtam, hogy a kft azért kft, mert csak a bevitt összeggel felelnek a tagok. Mi az igazság?!

Figyelt kérdés
2011. márc. 29. 21:08
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nem csalásról van szó, nem milliókról. Csak éppen nem szeretném tovább halmozni......
2011. márc. 30. 21:18
 12/16 anonim ***** válasza:
Akkor nem buksz többet, mint a betéted összege.
2011. márc. 30. 22:21
 13/16 anonim ***** válasza:

"Legyünk jóindulatúak, és feltételezzük, hogy a két tag tiszta, az ügyvezetéssel megbízott valaki pedig csődbe viszi a céget."

Ez kb. annyira reális, mint hogyha a Hupikék a Népligetben élnének. :)

2011. márc. 30. 23:10
 14/16 anonim ***** válasza:
Igen, ez igaz. De valóban jóindulatú, nem? :D
2011. márc. 30. 23:31
 15/16 A kérdező kommentje:
Akkor leírom mégegyszer: nem milliókról van szó, nem csalásról van szó, az összes pénzemet belefektettem, fiatal vagyok, nem jött össze sajnos, nem szeretném tovább halmozni, és nem szeretném, ha az apeh mindennapos vendég lenne. Köszönöm aki tényleg segített!
2011. márc. 31. 09:30
 16/16 anonim válasza:

Nos, nem vagyok se könyvelő, se ügyvéd, se egyéb gazdasági szakember, ezért nem tudok biztos választ adni, csak egy véleményt.

Kicsit sok volt a jogi szöveg, de nekem az jött le, hogy csak a döntéshozásban résztvevő vagy azt befolyásoló tagok vagy kívülálló, megbízott személyek felelnek a beszolgáltatott alaptőkéjüknél (bár nem ez a szakszó, tehát a saját először beleadott pénzükre gondolok) nagyobb összeggel, a saját vagyonukkal. A könyvelő a személyes esetre levetítve mondta szerintem hogy mi fog történni, mert gondolom nálatok mindkét tag (amelyikből az egyik gondolom te vagy, bár elég kevés az információ nekem) döntéshozó/ügyvezető/akármilyen felelős. Tehát szerintem a ti esetetekben a könyvelőnek igaza van, és a két tag felel a saját vagyonával is.

Ha nagy a tartozásotok és nem tudjátok rendezni, vagy haladékot kérni, vagy részletfizetést, vagy peren kívül megegyezni (bár apeh-hal nem valószínű), akkor szerintem nem lesz érvényes rátok a tagok felelősségkorlátozása.

De nem akarom a behajtót festeni a falra, vagy rémisztgetni téged. Remélem sikerült rendezni a tartozásaitokat.

2011. aug. 18. 01:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!