Hogyan kezdjem el? (import)
ez egy speciális eset. A könyvelőtől tudsz segítséget kérni. Minden ilyen ügyben fordulj hozzá. Könyvelőhöz lehet menni bármilyen ügyben ami a vállalkozáshoz kapcsolódik, nem értem miért ilyen rossz a a viszonyod vele, mert ezt kellene tudnod hogy ilyen ügyben a könyvelőhöz kell fordulni, bármi ami a vállalkozáshoz kapcsolódik, adók, dolgozók, szállítók, külföld, belföld, vállalkozásinditás, csőd felszámolás, vásárlás, tanács, mind mind a könyvelő feladata ...mindegy
Mi épp tegnap vettük ezt órán, számvitelórán, ugyh csak kicsit tudok segíteni.
Kína nem eu-s tagállam, ha jól emlékszem először is vámköltég terheli és import áfa is+fuvardíj és ha jól tudom még itt is jön áfa, de hangsúlyozom tegnap vettünk először ilyen témát. Azt viszont tudom hogy teljessen mindegy hogy milyen célból hozod be az árut, ha áthozod a "határon" hát ki kell fizetni. A piactesztelést viszont mond a könyvelőnek mert az másképp könyveljük, de ilyen példánk se volt még.
A könyvelő fogja neked pontossan megmondani.
Ha van kedved küld el mit mondott a könyvelő:)
Köszi előre is
Már csináltam ilyet:
- vám: TARIC kód alapján meg tudod nézni, 2-3% (vám és pénzügyőrség honlapja)
- áfa: ki kell fizetni, 25%
- valamennyi kezelési díj is van, ez elenyésző
Amikor Mo-ra érkezik az árud, levelet kapsz a vámosoktól, hogy hova menj érte. Vinned kell a számlát, amit kaptál a kínaitól és bizonyítanod kell a kifizetését is az árunak. (Paypalról kinyomtatva, Western union kifizetés stb.)
Miután kifizettetik veled, utána átveheted az árut. Készülj fel, hogy ha magánszemélyként sokat rendelsz, meg fogják kérdezni, hogy ugyan mire föl rendelsz 100 db X-cuccot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!