Használt ruha kereskedésbe kötelező pénztárgép?
Figyelt kérdés
Vagy elég nyugta is. Ha kilóra is szeretném árulni a ruhát, akkor digitális mérleget is használhatok?
Üzlet helységgé van nyilvánítva, akkor kell még valami engedély az önkormányzati működésin kívül?
2011. jan. 7. 15:15
1/6 anonim válasza:
tuti, hogy használhatsz digi mérleget, ahova én járok vásárolni, csak az van, mivel az a legpontosabb.
nos, sztem a pénztárgép kötelező, hiszen minden feltétel adott hozzá. gondolom van áram, és száraz a helyiség.
2/6 anonim válasza:
Kötelező a pénztárgép. A méleg lehet digitális, de hitelesített mérlegnek kell lennie.
3/6 anonim válasza:
Ha bármilyen üzlethelységet nyitsz, neked csak az önkormányzathoz kell elmenned, az esetleges szakhatósági engedélyek engedélyeztetési eljárását most már ők indítják meg (kb egy éve van így), egyablakos ügyintézés van.
4/6 anonim válasza:
Szerintem elegendőnek kellene lennie egy bevételi pénztárbizonylatnak is.
5/6 anonim válasza:
A bevételi pénztárbizonylat semmilyen esetben nem elég termékértékesítéskor, szolgáltatás nyújtáskor.
Itt olvashatod a pénztárgép használatára kötelezettek körét: [link]
Mivel a használtruha kiskereskedelme 4779-es TEÁOR, kötelező a pénztárgép használata.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2011. jan. 9. 08:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!