Szerintetek működne?

Figyelt kérdés
Olyan vállalkozást szeretnék indítani, ami mesterembereket közvetítene (festő, viz-gáz-szerelő, villanyszerelő stb) kis irodával gyors határidőkkel. Szerintetek életképes ötlet?
2010. dec. 6. 12:11
 1/4 anonim ***** válasza:

ha tényleg gyors, olcsó és minőségi akkor igen

(ha annyira olcsó h megélsz belőle)

2010. dec. 6. 12:30
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem írtad, hogy helyileg hol lenne ez a szolgáltatás. (Budapest, vagy vmi nagyváros, kisváros? falu?).

Vakon megmondani nem lehet. Én BP. 16 kerületben lakom, és minden nap vagy 6 féle ilyen jellegű szórólapot dobok ki a postaládából. Szerintem Bp-n nagyon is telített a piac.

Először térképezd fel a környéket, hogy a közelben egyáltalán lenne-e rá igény, kereslet.

A másik: nem írtad azt se, hogy lakossági szolgáltatás lenne-e vagy inkább irodákra, cégekre gondoltál.

Kisebb-nagyobb cégeknél lehet arra lehetőség, hogy havi X forint "átalánydíj" ellenében te (mint cég és alkalmazottaid) vállalod a kiszállást és a javítást (szerelést, festést...) y órán belül, stb. stb.

Ehhez kell egy kicsit komolyabb munka, amíg megkötöd a szerződéseket.

Én, mint egy "átlagember" (nem túl sok fizetéssel....) viszont úgy látom, hogy nem nagyon érné meg. Én, és még nagyon sokat mások magunk csináljuk a lakásfelújítást, zárcserét, stb... Apukám villanyszerelő, a lakást én is kifestem, igaz nem olyan szépen, mint egy profi, és több időbe is kerül, de jóval kevesebb pénzbe. De most jut eszembe hogy nemrég bekerült a családba egy festő. Gáz... nekem nincs ilyen ismerősöm, de a sógoromnak van néhány, és ha kell akkor az ő segítségét veszem igénybe jóval kevesebb óradíjjal. Unokatesóm haverjával csináltatok most anyósnak egy konyhaszekrényt nagyon korrekt áron- asztalos is van.

A férjem egy ezermester- villanyhoz nagyon ért. Vízhez is részben, de csak mint segéderő van jelen ilyenkor.

Tehát ha nem muszáj, akkor nem hívok ilyen cégeket. (8 éve nem is hívtam.)

A lényeg, mindenkinek van legalább 1 olyan ismerőse (vagy egy ismerősnek az ismerőse), aki elvégzi a munkát. És lehet, hogy közhellyé vált, de igaz, az embereknek tényleg nincs sok pénzük.

Lehet sikeres a céged, kívánom is hogy az legyen, ha belevágsz, de komoly konkurencia van, és fel kell térképezni rendesen, hogy lesz-e piac rá.

2010. dec. 6. 12:34
 3/4 anonim válasza:
Ha jól megtervezed és ajánlatod kedvező, jobb vagy a konkurenciánál, akkor lehet sikered. Marketinges szakemberek véleményét kell kikérned ebben a témában. Mert rendkívül összetett egy cég megszervezése és bevezetése a piacra. Sok sikert!
2010. dec. 6. 17:28
 4/4 anonim válasza:

Már van ilyen szolgáltatás, az Abadus - A munka alkusz (www.abadus.hu)

Üdv

2011. jan. 10. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!