Ha cégtulajdonosként csődöt jelentek, akkor a tartozásaimmal mi lesz?
Figyelt kérdés
Értem ez alatt azt, hogy különböző kötelező -a vállalkozással kapcsolatos- fizetnivalóimat sem tudom már kifizetni. Azzal mi lesz? Behajtják? Mi ilyenkor a hivatalos menetrend?2009. jan. 13. 19:10
1/2 anonim válasza:
Én egy közgazdasági szakközépiskolában tanulok és úgy tudom hogyha magánvállalkozás akkor vagy felszámolják a vállalatot és az adósságot abból törlesztik, de ha nincs olyan értékű felszámolni való a vállalatban akkor a vállalkozón hajtják be a tartozást. Más a helyzet a részvénytársaságokkal, mert ha az csődöl be akkor csak simán felszámolás van(ott általában van annyi termelési eszköz hogy ki tudják fizetni belőle az adósságot), és ami marad pénz felszámolásból az a részvénytulajdonosoké lesz (de ez már bonyorultabb dolog).
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi.
2009. jan. 13. 23:22
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!