Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Vállalkozás indítása jólétből?!?

Vállalkozás indítása jólétből?!?

Figyelt kérdés

Indítanátok vállalkozást, ha amúgy kifejezetten magas fizetésetek lenne, kényelmesen, gondtalanul élnétek?

A feleségemmel egy ideje gondolkozunk egy közös vállalkozás indításán, leginkább azért, hogy a saját magunk urai legyünk és értelmesebb dolgokat csináljunk, mint az amúgy agyhalott feladataink a munkahelyeinken. A gond csak az, hogy mindketten az átlag többszörösét keressük, mindezt néhány óra otthoni munkával. Elég nehéz lépésnek tűnik ebből a kényelemből kilépni valami bizonytalanért, ráadásul szerintem itthon elég kevés vállalkozás tudna ekkora nyereséget kitermelni, nemhogy többet is, hogy igazán megérje ez a dolog.

Megéri csak azért belevágni, hogy "magamnak" dolgozzak és ne másnak?

ma 07:09
 1/8 anonim ***** válasza:

Szerintem nem. Ha otthonról, napi pár óra munkával kimagasló életszínvonalat tudtok elérni, fölösleges kockáztatni valami bizonytalanért.

Elárulom, vállalkozókkal dolgozom, elenyésző részének van igazi szerelemprojektje, amit szívvel-lélekkel csinál, a nagy részének az anyagi jólét és a kevesebb munkaóra a hosszú távú célja a vállalkozással. És akinek eleinte szerelemprojekt, az is megunja egy idő után az állandó készenlétet, és igyekszik úgy szervezni a vállalkozást, hogy minél jobban ki tudja vonni magát a mindennapi feladatokból.

Nektek jelenleg mindez adott. Jól kerestek, keveset dolgoztok, ráadásul nem a ti felelősségetek az egész cég, szépen le tudjátok tenni a nyakatokból az egészet, ha végeztetek a feladataitokkal. Fel ne add ezt, mert borzasztóan meg fogod bánni, főleg, ha esetleg nem sikerül úgy beindítani, ahogy elképzeltétek.

ma 07:24
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy esetetekben mennyire működhet a munka melletti vállalkozósdi. Írod, hogy napi pár óra munka van csak a 8-10 óra helyett. Esetleg próbáljátok meg úgy, hogy, munka mellett. Megtartva ezt is, azt is.
ma 07:34
 3/8 anonim ***** válasza:

Szóval az a kérdés, hogy megéri kevesebb pénzért, nagyobb rizikóval napi több munkaórát dolgozni csak azért, hogy tiéd legyen a hely?

Szerintem nem, viszont nem vagyunk egyformák, ettől függetlenül neked jó lehet.

ma 07:47
 4/8 anonim ***** válasza:

Csak azért, hogy magadnak dolgozz, nem éri meg.

Lehet, hogy nem is vagytok alkalmasak rá.

ma 07:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Van olyan kollegámnak akinek vallalkozasa volt(ügyvédi iroda) es inkabb visszament alkalmazottnak.
ma 08:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Az átlagbér 2x-sét kerestem kényelmesen, miközben elkezdtem a vállalkozásomat, munka mellett.

Majd mikor leépítés lesz nálatok és ti lesztek az elsők kik sok pénzért lógatjátok a lábatokat, akkor eszetekbe jut, hogy előbb kellett volna cselekedni.

ma 10:04
 7/8 anonim ***** válasza:
6: aki sok pénzért végez kényelmes melót, annak általában van egy olyan tudása, ami csak kevés embernek, és nem az idejét, hanem a szakértelmét veszik meg, ami nehezen pótolható. Úgyhogy pont nem ők szoktak az elsők lenni.
ma 10:07
 8/8 anonim válasza:

Bocsi, a kérdező vagyok új profilról.

"Az átlagbér 2x-sét kerestem kényelmesen, miközben elkezdtem a vállalkozásomat, munka mellett."

Ez fantasztikus, csak én nem az átlagbér kétszeresét, hanem több, mint háromszorosát keresem, és a feleségem is közel ennyit. Tehát ennek a vállalkozásnak legalább az átlagbér hatszorosát kéne kitermelni, de akkor még egyértelműen rosszabban jövünk ki anyagilag, szóval realisztikusan inkább a 8-10szeresét. Ez az, ami eléggé nehéz feladatnak tűnik a jelenlegi adóterhek mellett.

"Majd mikor leépítés lesz nálatok és ti lesztek az elsők kik sok pénzért lógatjátok a lábatokat, akkor eszetekbe jut, hogy előbb kellett volna cselekedni."

Nem egy leépítés volt már, fel sem merült a nevünk. Mindketten magasan képzett szakemberek vagyunk, abból is a kiemelkedő fajta, nem építenek csak úgy le. Ha meg mégis, akkor napok alatt találunk hasonló kaliberű állást, ezer meg egy lehetőség van.

Köszönöm a válaszokat, egyelőre ez megerősít, hogy nem érdemes ebbe túl könnyelműen belevágni.

ma 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!