Az ingatlan tulajdonosa tudta nélkül lehet arra a címre egyéni vállakozást létrehozni?
Vagy egyéni vállalkozásnál alapból az a címe a vállalkozásnak, mint a vállalkozást létrehozó személy címe?
A családban van ebből konfliktus, hogy xy be van jelentkezve egy olyan lakásba, ahol amúgy nem is lakott, ezzel még nincs is gond, erről tudott mindenki, de ugye most derült ki, hogy a vállalkozás is oda van bejegyezve. Ebből lehet gondja az ingatlan tulajdonosának?
Mondjuk most ezt olvastam:
"Ha nem a te tulajdonodban van az ingatlan, amit székhelynek szeretnél, akkor a tulajdonostól vagy tulajdonosoktól kell kérned hozzájáruló nyilatkozatot arra, hogy ott egyéni vállalkozóként tevékenykedhess."
Szóval ez így van?
Milyen későbbiekben? Nem olyan régi a vállakozás, de azért már egy éves biztos van szerintem.
A tulajdonosnak lehet ebből amúgy valami gondja, kötelezettsége vagy bármi?
"Ha nem a te tulajdonodban van az ingatlan, amit székhelynek szeretnél, akkor a tulajdonostól vagy tulajdonosoktól kell kérned hozzájáruló nyilatkozatot arra, hogy ott egyéni vállalkozóként tevékenykedhess"
Igen, ez teljes mértékben így van!
Mondjuk az nem tudom, hogy fordulhatott elő, hogy már 1 éve be van jelentve egy olyan ingatlanba ami nem az övé és a tulaj sem egyezett bele. Csak azt tudom elképzelni, hogy hamísitott egy beleegyező nyilatkozatot, de elég hülye lenne ha így lenne, mert az sanszos, hogy lebukik elég hamar...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!