Hogy érdemes vállalkozást indítani?
Egyedül, vagy többen?
Mennyi pénzt kell az elején beletenni?
Hogy kell egyáltalán hozzákezdeni?
Úgy, hogy van egy koncepciód, amit vállalkozási formán keresztül valósítasz meg.
Kicsit úgy érzem a kocsit akarod a lovak elé kötni ezzel a kérdéssel.
Két, nemzetközi porondon sikeres vállalkozásom van, de ezek nem olyan kérdések, amik valaha is felmerültek bennem.
Mit szeretnél csinálni?
A jelenlegi munkahelyemen azért a kevés kis pénzért is csúnyán kihasználnak és nem becsülnek meg.
Ezért gondolkozom valami megoldáson, ezt felvetettem egy két barátomnak is.
Egyébként Grafikus, kiadványszerkesztő vagyok.
Miért gondolod? Kevés dolgot lehet elmondani a kormányról ami pozitív, de az biztos, hogy a vállalkozási környezettel nincs nagy baj.
És a grafikus vonalat vinnéd tovább, vagy tök mindegy, csak legyen valami?
Sajnos a vállalkozás fókuszához azért érteni kell. Nekem az egyik vállalkozásom az amerikai doktori kutatásomra épül, a másik pedig 8 év szabadúszó tapasztalatból nőtte ki magát, ahol már annyi munkát kaptam, hogy fel kellett vennem embereket.
"az biztos, hogy a vállalkozási környezettel nincs nagy baj."
Ahham, persze. Kisvállalkozóként nem ezt látom.
Végtelen bürokracia, engedélyek, hatósági hülyesegek, amiről egyébként senki semmit nem tud mondani, de ha nem felelsz meg valaminek, jön a bünti, miközben felvilágosításert meg hiába kopogtatsz.
Iszonyatos mértekü Áfa, adók, amit be kell fizetni, a külföldi konkurenciával esélytelen felvenni a versenyt (oké, engem ez az egy nem erint, de sokakat igen), nagyon nehéz és egyre nehezebb értékelhető mértékű hasznot kivenni.
Most 2025ben belekezdeni se tudnék/mernek a mai tapasztalataim alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!