Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogy érdemes vállalkozást...

Hogy érdemes vállalkozást indítani?

Figyelt kérdés

Egyedül, vagy többen?

Mennyi pénzt kell az elején beletenni?

Hogy kell egyáltalán hozzákezdeni?

tegnapelőtt 10:20
 1/6 anonim ***** válasza:
61%

Úgy, hogy van egy koncepciód, amit vállalkozási formán keresztül valósítasz meg.

Kicsit úgy érzem a kocsit akarod a lovak elé kötni ezzel a kérdéssel.

Két, nemzetközi porondon sikeres vállalkozásom van, de ezek nem olyan kérdések, amik valaha is felmerültek bennem.

Mit szeretnél csinálni?

tegnapelőtt 10:21
 2/6 A kérdező kommentje:

A jelenlegi munkahelyemen azért a kevés kis pénzért is csúnyán kihasználnak és nem becsülnek meg.

Ezért gondolkozom valami megoldáson, ezt felvetettem egy két barátomnak is.

Egyébként Grafikus, kiadványszerkesztő vagyok.

tegnapelőtt 10:25
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Külföldön érdemes, itthon nem. Vagy megvárod a Tisza-kormányt hogy itthon is normális körülmények legyenek
tegnapelőtt 11:27
 4/6 anonim ***** válasza:
66%

Miért gondolod? Kevés dolgot lehet elmondani a kormányról ami pozitív, de az biztos, hogy a vállalkozási környezettel nincs nagy baj.

És a grafikus vonalat vinnéd tovább, vagy tök mindegy, csak legyen valami?

Sajnos a vállalkozás fókuszához azért érteni kell. Nekem az egyik vállalkozásom az amerikai doktori kutatásomra épül, a másik pedig 8 év szabadúszó tapasztalatból nőtte ki magát, ahol már annyi munkát kaptam, hogy fel kellett vennem embereket.

tegnapelőtt 11:58
 5/6 anonim ***** válasza:

"az biztos, hogy a vállalkozási környezettel nincs nagy baj."

Ahham, persze. Kisvállalkozóként nem ezt látom.

Végtelen bürokracia, engedélyek, hatósági hülyesegek, amiről egyébként senki semmit nem tud mondani, de ha nem felelsz meg valaminek, jön a bünti, miközben felvilágosításert meg hiába kopogtatsz.

Iszonyatos mértekü Áfa, adók, amit be kell fizetni, a külföldi konkurenciával esélytelen felvenni a versenyt (oké, engem ez az egy nem erint, de sokakat igen), nagyon nehéz és egyre nehezebb értékelhető mértékű hasznot kivenni.

Most 2025ben belekezdeni se tudnék/mernek a mai tapasztalataim alapján.

tegnapelőtt 15:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Másodállású vállalkozóként, könyvelőnél érdeklődj a neked testhezállót megtalálandó! Fiverr, freelancer, meg a többi föbb szabadúszó gyűjtő teljesen jó lehet egy lábnak, főleg ha rögtön szép referenciákkal állsz elő és vannak barátságos ügyfélvélekedéseid is. A könyvelő majd tudni fogja, hogy van az a minimál költségű, éves összeghatárig adómentes cumó, amire én itt most nem emlékszem.
ma 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!