Hol tudom kitanulni a biodiesel előállítását? Illetve miyen gépek,eszközök kellenek hozzá? És most nem az otthoni kotyvasztásról érdeklődök, hanem a nagyüzemi előállításról! Mondjuk 50 ezer literről. (csak mondtam valamit)
A régi dízelek mentek használt sütőolajjal is...
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__94..
BME-VBK Biotechnológia mesterszak
Előtte kelleni fog belépésnek valamilyen azzal kompatibilis alapszak: biológia, környezettan, vegyészmérnök, biomérnök, környezetmérnök
Na, kitanultad?
Szerinted, ha akkora biznisz lenne a biodízel, akkor az óriás olajcégeknek nem érne meg minden pénzt ebbe fektetni?
A történeted már ott megbukik, hogy erre állami monopólium van (az EU-s támogatások miatt vezették be), a MOL nyerte el rá a jogokat, a korábbi termelőket meg bezáratták!
A Biofilter Környezetvédelmi Zrt. és partnerei végezhetnek csak gyűjtést, szállítást és feldolgozást. Mivel te egyik sem vagy, így a terved kivitelezése jelen állás szerint 100%-ban lehetetten!
Vegyészmérnökként kb. 8 éve én is gondolkoztam rajta, akkor még volt benne literenként 20-25Ft potenciál.
50000liter * 20Ft/liter = 1000000Ft, az a leírásodból nem volt egyértelmű ezt óránként, naponta, hetente, havonta, vagy évenként tervezted...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!