Milyen engedély kell ahhoz, hogy adventi koszorúkat tudjak eladni piacon? Mennyibe kerül átlagosan egy koszorú, és a kellékek? Mi alapján szokták megszabni az eladási árat?
Szia, nem vagyok könyvelő, a vállalkozásom indításáról halvány emlékeim vannak, sok segítséget kaptam annak idején az ügyintézéshez.
Találd ki, hogy melyik piacon/vásárban árulnál. Az árakat meg tudod nézni/kérdezni a környékbeli virágüzletekben. Egy ismerősöm gyűjtötte ősszel a terméseket, amelyeket lefújt arany festékkel. Olcsón rendelt dekorációt (őzike, hópehely, diótörőfigura) és ragasztópiszollyal összerakta. Nem csak koszorút készített, hanem dekorációt is, fatörzsszeletekre, azokat is ismerőse szeletelte neki.
Olvasd el az ide vonatkozó szabályokat a nyugtaadásról, adózásról.
Sok sikert!
4
Térjünk majd erre vissza, amikor a NAV “megkóstol” egy kétmillás adóbírsággal.
Az, hogy másnak szerencséje volt és nem bukott le, az nem jelenti azt, hogy neked is szerencséd lesz. A megkeseredett itt nem én vagyok.
Itt te vagy az, aki vállalkozást szeretne annak jogaival, de a kötelezettségeket kikerülve.
Az adócsalók a másik oldalon vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!