Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Megéri nyelviskolát indítani?

Megéri nyelviskolát indítani?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert nagyon sok van. Viszont én is magántanár vagyok, és pár hónap alatt annyira sikeres lett az egyéni vállalkozásom, hogy elkezdtem komolyabb dolgokban gondolkodni.

Mi kell hozzá, mik az indítás feltételei? Jó makerketinggel és jó tanárokkal fel lehetne venni a versenyt a többi nyelviskolával?

szept. 10. 13:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen felesleges, csak olyan terheket vállalnál magadra, ami vinné a pénzt.

Mellette a mostani fix magántanári jövedelmed nullázódna, helyette neked fizetned a tanáraidat.

Rengeteg fix költséggel járna, pl. helyiségbérlet, rezsi, tanárok fizetése, saját fizetésed és tb-d.

Hol szeretnéd csinálni? Pesten?

szept. 10. 18:33
 2/11 A kérdező kommentje:

Pesten lakok, de egyébként gondolkodtam azon, hogy csak online órák lennének. Én csak online órákat tartok és így is fullon vagyok.

Alapvetően szerintem a jövedelmem megmaradna, a diákjaimat nem cserélném le, mellette foglalkoznék a nyelviskolával.

szept. 10. 18:49
 3/11 anonim ***** válasza:

"Azért kérdezem, mert nagyon sok van."

megválaszoltad a saját kérdésedet.

szept. 10. 19:55
 4/11 anonim ***** válasza:

"Alapvetően szerintem a jövedelmem megmaradna, a diákjaimat nem cserélném le, mellette foglalkoznék a nyelviskolával."

Azt magyarázom, hogy nem tudnál mellette tanítani, mert minden idődet lekötné a szervezés.

Tehát nulla lenne az a jövedelmed, ami most bejön.

Jelenleg úgy tekintesz a nyelviskolára, mintha annak a megnyitása többszörözné a jelenlegi bevételedet, pedig ez tévedés, ezt magyarázom.

szept. 11. 01:20
 5/11 anonim ***** válasza:
Egyáltalán milyen tanárokat vennél fel? Mivel tudnád meggyőzni őket, hogy a nyelviskoládba menjenek tanítani, ha valószínűleg, mivel ők is nyelvtanárok, ahogy te, ők is tele vannak diákokkal.
szept. 11. 01:24
 6/11 anonim ***** válasza:

Tegyük fel, hogy most magántanárként keresel havi 1 milliót.

Úgy érzem azt feltételezed, hogy ha csinálsz egy nyelviskolát, ahol 5 tanár dolgozik neked, akkor azon plusz 5 milliót keresel majd havonta, tehát havi 1 millió helyett havi 1 + 5 = 6 milliód lesz.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a tanáraid által megtermelt pénz nagy részét ki kell fizetned a tanáraidnak, tehát tegyük fel mindegyik termel havi 1 milliót, abból 800-900 ezret ki is kell fizetned neki bérként, különben elmegy és viszi magával a tanítványait is.

Erre jön mèg a nyelviskola rezsije, az egyéb költségek és a stressz.

Tehát nem egyszerű ez, hidd el.

Egy cég alapítása és ügyvitele olyan tevékenységekkel jár, amit magántanárként eddig nem végeztél soha, nincs benne tapasztalatod.

Ha viszont van egy párod, aki be tud neked ebben segíteni, akkor továbbra is csinálhatod, amihez értesz, taníthatsz és keresheted vele a pénzt, ahogyan eddig, a nyelviskolával kapcsolatos szervezői feladatokat meg végezheti ő.

Egyébként ha már többletbevételt akarsz generálni, akkor a helyedben saját tananyag készítésén és annak kiadásán gondolkodnék, főleg, ha olyan nyelvet tanítasz, ami nem annyira kommersz és nincs belőle sokfajta tananyag.

szept. 11. 11:09
 7/11 anonim ***** válasza:

Csak akkor tudod meg, hogy megéri-e, ha elindítod.

Igazából a nagy nyelviskoláknak is az érte meg, amikor állam bácsi tolt neki Diplomamentő nyelvtanfolyamok címszóval egy pár milliárdot néhány évvel ezelőtt...

szept. 11. 13:36
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsokat!

Igen, alapvetően a plusz bevétel a cél, de az is, hogy valami nagyobb dologgal foglalkozhassak. Szeretek vállalkozni.

A tanárok kifizetésén én is gondolkodtam. De nyilván, ha csoportos az óra, akkor a bevétel több lesz, mint a tanár óradíja (de neki is megérősnek kell lennie). Viszont ez is attól függ, hogy mennyire indulna be.

6-os, valószínüleg igazad van. A saját tananyagon én is agyalok már egy ideje, és tudnék is, mert ritka nyelvről van szó.

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!

szept. 11. 15:09
 9/11 anonim ***** válasza:

"mert ritka nyelvről van szó"

Teo torriatte konomama iko...

Queen - Teo Torriatte (Let Us Cling Together) (Official Lyric Video)

[link]

szept. 11. 15:40
 10/11 anonim ***** válasza:

"Megéri nyelviskolát indítani"

Nem tudjuk, mostanában nem indítottunk ilyet.

25 éve, amikor egy fiatal hölgy ismerősöm egy nagy nyelviskola recepciójáról kilépve elindította a saját nyelviskoláját, kibérelt egy 4 szobás lakást az Astoria mellett és saját maga ment plakátolni Budapest összes sugárútján 10 km hosszan. (Akkor még lehetett plakátolni, a buszmegállók üvegezett várói is tele voltak ragasztgatva mindenféle plakátokkal, sőt egymás plakátjaira is ráragasztották, ezért naponta többször kellett, tudván, hogy mikor plakátol a konkurencia...)

Szóval, akkor még úgy néztek ki a tanfolyami óradíjak, hogy 178 Ft/óra volt az akciós díj, 8-10 fős csoportokkal mégis nyereségesen ki lehetett hozni az órákat, amiket nyelvtanár, vagy nyelvszakos hallgató tartott.

1-2 évig szenvedett vele, aztán eladta a brandet egy ügyvédnek 2 vagy 3 millióért, ami akkoriban még majdnem egy fél lakás ára volt Pesten.

szept. 13. 14:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!