10.000 lélekszámú városban mennyi esélyt adtok egy kávézónak a befutásra? Úgy hogy van már egy neves hely ott.
Volt vendéglátósként kérdezek, mivel nem írtál részleteket.
- Hol lenne? Forgalmas, belvárosi hely, vagy a külső puszta?
- Parkoló van? Ingyé?
- Egész torta, rendezvényre?
- Hidegkonyha? Tudod, sonkatekercs meg ilyenek?
- FULLOS CSAJOK a pultba?
- Nyitvatartás? Este, meló után, be tudok ülni? Meg hétvégén a családdal?
- Árkategória?
- Alkohol?
- Terasz? Cigis terasz?
- Egyke cég, vagy "frencsájz"?
- WIFI?
- Mozgássérült és ebek?
- Gyerekbarát?
- Ilyen gluténfrí meg mindenmentes cuccok?
- ...
Ez nagyon sok mindentől függ.
A város adottságaitól, a 10.000 ember vásárlóképességének, a turizmus is nagyban befolyásolja egy város forgalmát lakosságtól függetlenül. Nem mindegy a kávézó fekvése sem. Az is kérdés mennyi tőkéd van, milyen alapokkal tudod elindítani az üzletet, milyen felszereltséggel, kapacitással. Milyenek a kapcsolataid a beszállítókkal, mennyire tudod az árakat olcsón és/vagy szükséges profitkulccsal ellátni. Az se mindegy van-e valami egyedi, ami miatt hajlandóak hozzád járni a vendégek a másik kávézó helyett. És ez csak a jéghegy csúcsa. Nagyon összetett dolog a vállalkozás amit minden kis apró tényező befolyásol. Ha látsz a dologban potenciált vágj bele, folyamatosan elemezd a statisztikákat, fedd fel a hibák okait, és fejlődj, alkalmazkodj a környezetedhez és a vevőkhöz! Lehet ebből hatalmas forgalmad is, de akár csődöd is.
Ha egymás mellett van a kettő, akkor többet.
Ha meg valami mellékutcában akarod nyitni, akkor semmit.
Túl kevés az információ amit megadtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!