Tényleg van ilyen? 2 helyről jövő táppénz?
A hónap elején elestem rollerrel, tört a jobb kezem. Szeptember közepéig keresőképtelen leszek.
Van egy főállású munkaviszonyom, 1,5 éve.
Ennél a cégnél úti balesetnek minősítették a dolgot, mert haza fele tartottam. Elvileg e szerint jön majd a táppénz.
Ez mellett van 1 mellékállásom, Wolt futár vagyok, egyéni vállalkozóként.
Ma felhívtam a könyvelőm, hogy nem e mehetnék így futárkodni (sztem tudnám csinálni), de azt mondta táppénz alatt nem számlázhatok, inkább adjak be táppénzes kérelmet a vállalkozás miatt az OEP felé, így az miatt is kaphatnék valamennyit...
A neten sok mindent találtam, olyanra is bukkantam, hogy ha az egyik munkát (esetemben a másodállást) nem korlátozza az egészségkárosodás, akkor azt csinálhatom, a másikra meg jár a táppénz...
a házi orvost is felhívtam, Ő is azt mondta, a 2. vonalon is adjak be táppénzes papírt...
Most hogy van ez? Belekavarodtam :/
Mindig is létezett az, amin most csodálkozol.
Ha két munkahelyed van, és egyik helyen sem tudod elvégezni a munkádat a baleset miatt, akkor kettő darab igazolást kell kérned az orvostól a keresőképtelenségről. Egyiket leadod az egyik munkahelyeden, a másikat pedig a másik munkahelyeden.
Ahol éppen munkát végeztél akkor, amikor a baleset ért, ott baleseti táppénzre leszel jogosult az első naptól kezdve, míg a másik helyen, ahol akkor éppen nem végeztél munkát, betegszabadsággal fogsz kedzeni, majd később táppénzzel folytatod.
Teljesen szabályos.
Ev-nél nincs betegszabadság csak táppénz.. de a lényeg ugyanaz.
Nem rég óta csinálom a Woltot másodállásban... vhogy ezt nem reklámozzák a Wolt futárok. A címpénzek miatti pitsogásban ki szokott merülni a mondandójuk...
"Ev-nél nincs betegszabadság csak táppénz.. de a lényeg ugyanaz."
Bocs, nem figyeltem, hogy a "másodállásod" egyéni vállalkozóként végzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!