Adott egy 500 nm-es raktár / ipari épület Székesfehérváron. Milyen vállalkozást indítanátok amivel ezt fel lehetne használni?
23 éves vagyok. A szüleim sajnos nemrég meghaltak egy szerencsétlen autóbalesetben és így megörököltem tőlük egy üres 500 nm-es ipari, raktárépületet.
Jelenleg ebben lakom egy általam kialakított elkülönített lakórészben, amit egyébként kényelmesen berendeztem magamnak és el tudok itt élni, amíg később össze nem gyűjtök magamnak egy házra, ha összejön. Legalább lakhatásra nem kell költenem, mint sok kortársamnak és a fenntartása is kedvező. Csak legfeljebb családapalításra nem igazán "esztétikus", de azt addig amúgy sem akarnék, amíg nem építettem ki olyan egzisztenciát, amivel ezt felelősségteljesen megtehetném.
Továbbtanulni nem szeretnék, mert nem látok olyan szakot, ami egyszerre érdekelne és igazán piacképesnek, vagy valóban szükségesnek látnám, azonban egy szakma kitanulására teljesen nyitott vagyok. Van B és C kategóriás jogosítványom (illetve E is folyamatban), illetve angolul felsőfokon beszélek.
Kamionsofőr hosszútávon nem szívesen lennék, a megörökölt raktárépületet viszont nem szeretném eladni több okból sem, de leginkább azért nem, mert nagyon szívesen vállalkoznék benne, csak egyelőre nincs ötletem, hogy mit.
Tudnátok ajánlani ötleteket, amiben érdemes gondolkodnom, továbbá piacképes?
Enyhe műszaki érzékem van, illetve kb 7-8 millió Ft megtakarított pénzem.
Köszönöm előre is!
Mennyi az értéke a területnek?
Add el, vegyél belőle 2 lakást. Az egyikben laksz, a másikat kiadod órákra búvóhelynek szerelmespároknak. Napi 30 ezred bejön belőle.
Semilyen "vállalkozást" nem indítanék egyedül a szüleim halála után.
Az ingatlant kiadnám bérbe, aztán gyászolnék, és sokat járnék templomba...
Bérbeadást pályáztatás útján érdemes intézni ipari ingatlanoknál, minimum 5 éves határozott idejű szerződéssel.
Szóval nehogy elkezdj "pancserkodni" a jófosáson az ürgevadászokkal, keress fel egy vagyonkezelőt és sikerdíj fejében köss vele megbízást!
Részvétem.
Ja és nem utolsó sorban amire nagyon figyelj oda, hogy az ipari ingatlanoknak "építményadó" kötelezettsége van, nem is kevés!
Jelenleg négyzetméterenként max 2000 ft a kiszabható, de olyan 800-1200 ft-ot szoktak az Önkormányzatok kivetni félévente..
Az okádás módszerük pedig legtöbbször az, hogy miután letelik az 5 év a tulajdonszerzéstől és már szja meg illetékmentesen el tudnád adni, akkor egy összegben vetik ki az építményadót visszamenőleg 5 évre, és van 8 napod befizetni csekken!
Szóval ésszel, mert így lehet könnyen elveszíteni, meg elzálogosítani egy örökséget...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!